Stefan Ilic i Zlatans fotspår

MF Pelisters 17-åriga superlöfte, Stefan Ilic, har tränat med MFF under sommaruppehållet men fortsätter nu i FC Barcelona, där han fått chansen att träna en vecka!
Sport • Publicerad 2 augusti 2009

TRELLEBORG.

Stefan Ilic var den store liraren i segermötet med Tomelilla i slutet av juni och när Pelister avrundade våromgången via hemmasegern med 3–0. Efter den matchen informerade Stefan själv så här:

”Jag inledde i Landskrona Bois som fyraåring! Där spelade jag till jag var 14 år och då åkte jag iväg till en AC Milan-camp i Belgrad i Serbien. Mina föräldrar kommer därifrån. Jag fick ingen vidare kontakt med Milan men blev kvar i Belgrad under två och ett halvt år och spelade då med OFK Belgrads juniorlag och gick på gymnasiet där.”

TA-sporten fick också då via Pelistertränaren, Anders Palmér, reda på att Stefan alltså skulle träna med MFF och tipselitlaget där och Anders siade rätt, när han trodde att Stefan skulle ta en plats i MFF:s ungdomslag inför nästa säsong. Nu säger Anders så här:

– Stefan gjorde riktigt bra ifrån sig både på träning och när det gällt matcher och MFF ville teckna kontrakt med honom.

Så blev det inte, även om väl möjligheten fortfarande finns längre fram och anledningen är att en talangscout för FC Barcelona varit framme.

– Ja, vi fick en förfrågan från en kille som tydligen är scout för FC Barcelona här i Skandinavien och det är klart att vi gav tillåtelse för Stefan att åka i väg. Han åkte iväg under söndagen och ska stanna åtta dagar i Barcelona, informerar Djoko Korlevski i Pelisterledningen.

Med som tolk åt Stefan åkte Filip Kosovac – som bott i Spanien under pappa Veroljub ”Kos” sejour som tränare i Zaragoza de senaste åren.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.