Annons

Stavsten/Ymor redo för omstart

Redan i morgon är det omstart i Division 3 södra Götaland och för Stavsten/Ymors del handlar det om returmatch hemma mot seriesuveränerna i Lilla Torg. I Malmö dagarna före midsommar blev det 4–1 till hemmalaget på Hästhagens IP.
Sport • Publicerad 25 juli 2008
Tränaren Christian Lind, till höger, gläds extra – inför omstarten mot Lilla Torg – över nytillskottet från TFF:s tipselit; Filip Widman. Filip finns med i morgondagens match på Vannhög. @08 Bildbyline:BILD: Sigge Hansson
Tränaren Christian Lind, till höger, gläds extra – inför omstarten mot Lilla Torg – över nytillskottet från TFF:s tipselit; Filip Widman. Filip finns med i morgondagens match på Vannhög. @08 Bildbyline:BILD: Sigge HanssonFoto: 

Det är bara matcherna Stavsten/Ymor–Lilla Torg och Eslöv–Veberöd som tjuvstartar denna helg och det har att göra med att dessa lag aldrig vände inför sommaruppehållet – som övriga lag i serien. Det innebär också att IFK Trelleborg inleder först nästa tisdag, den 5 augusti. Då möter Ulf Larsson & Co Sjöbo på Vångavallen.

Stavsten/Ymor halkade efter något i tabellen i och med förlusten mot Lilla Torg. Inför returen ligger laget på en femteplats. Lilla Torg leder ganska överlägset med 29 poäng – närmast före Eslöv på kvalplatsen med 24 poäng. Veberöd med 23 och Tomelilla med 22 poäng ligger före trelleborgarna som har samlat ihop 21 poäng så här långt.

Annons

En träningsmatch har spelats och det var förra helgen mot division tvålaget IFK Klagshamn. Segern med 3–2 borde ge goda förhoppningar inför fortsättningen, eller...?

– Jo, det är klart och vi gjorde en riktigt bra match, menar tränaren, Christian Lind. Christian kunde i matchen mot Klagshamn också glädjas extra åt nye Filip Widman, från TFF:s tipselitgrupp.

– Jag känner Filip sedan tiden i Svedala och Filip är duktig. En bra passningsspelare och en duktig huvudspelare.

Filip Widman är 20 år och även jämnårige Haris Berisha – också han i TFF – spelade med mot Klagshamn.

– I Haris fall har TFF sagt OK och där är det Haris själv som ska ge besked.

Filip Widman är utlånad av TFF säsongen ut och han ser en möjlighet till vidareutveckling i Stavsten/Ymor.

– Ja, det är klart och får jag mycket speltid här kan det ju ge fördelar inför TFF i fortsättningen, menar Filip inför torsdagsträningen. Christian Lind har även en annan joker som "nyförvärv" i fickan och ett nytillskott som ger laget mängder av rutin.

– Det är väldigt glädjande att "Kalle" (Fredrik Görefält) är tillbaka och han har tränat för fullt de senaste veckorna. Därmed ser det ut som hans höftskada är läkt och med Kalles intåg får vi ju också mängder av rutin, menar Christian.

Martin Kellerman har problem med ett uttänjt ledband i ett knä och Martin Laneryds korsbandsskada kräver ett operativt ingrepp framöver.

– Till dessa båda skador ska läggas Mikael Haviks och Adam Weizweskis avstängning inför matchen mot Lilla Torg, förtydligar Christian resonemanget.

Annons

Han är rejält optimistisk inför returen och avrundar så här:

– Inget lag går igenom en serie utan en "dipp" och hela serien skulle ju må bra av en seger för oss.

Matchen på Vannhög i morgon har avspark klockan 14.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons