Annons

Stavstentränaren förklarar framgången: "Vi har roligt"

Stavsten är på väg att knäppa värsta konkurrenten på näsan. Onsdagens seger mot Kristianstad var den fjärde raka och nu är laget på väg att gå om IFK Malmö. "Det är något som sporrar oss", säger Christian "Mini" Åkerman.
Sport • Publicerad 3 december 2004
Stavsten har rest sig efter en knackig inledning. Nu är laget på väg att skaffa sig slagläge inför vårettan. @08 Bildbyline:BILD: BOSSE NILSSON
Stavsten har rest sig efter en knackig inledning. Nu är laget på väg att skaffa sig slagläge inför vårettan. @08 Bildbyline:BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Med tre omgångar kvar har Stavsten slagläge. En poäng skiljer till IFK Malmö och eftersom trelleborgarna nu fått upp farten finns det alla möjligheter att passera IFK.

– IFK har haft en uttalad målsättning (allsvenskan) och det märktes på dem i måndags att de hade det tungt. Man måste ha roligt, men det var bara Marius (Vargalui) som blev glad efter deras mål, säger "Mini" som anser att Stavsten hittat den rätta glädjen.

Annons

– Vi har verkligen roligt och håller på med handboll för att det är kul. Vi har alltid haft bra stämning, danskarna gör sitt och de andra är väluppfostrade pojkar. Ingen sticker ut i Stavsten, alla drar åt samma håll.

Målsättningen är att komma så nära det allsvenska strecket som möjligt, dock inte över. Därmed får laget en fördel när de fyra bästa lagen försvinner till allsvenskt spel.

I dagsläget är Stavsten sexa, en poäng efter Malmö. När division ett-serien fortsätter kan ledarlaget mycket väl komma från Trelleborg.

Läget just nu:

IFK Malmö 15 p (+16)

Återstående matcher: Ystads IF h, Kristianstad b, Hästö h

Stavsten 14 p (-19)

Återstående matcher: Karlskrona h, Hästö b, Ystads IF h

Mini Åkerman anser att det är hugget som stucket vilket lag som har lättast motstånd kvar, men ser en fördel för Stavsten.

– Vi har Ystad i sista matchen. Förhoppningsvis är de klara för allsvenskan då…

Annons

Snart kan Trelleborgshandbollens båda representationslag toppa sina respektive serier. Stavstens IF och IFK Trelleborg är på frammarsch.

Martin Falkenby

HANDBOLL TRELLEBORG
HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons