Stavstens ungdomar är flygfärdiga

Sedan Stavsten blev ett elitlag i mitten av 90-talet har föreningen ofta förknippats med en och annan svensk eller dansk föredetting men det är helt andra tider nu.
Sport • Publicerad 23 september 2004
Dragan Brljevic är ny tränare i Stavsten och Dragan delar ansvaret med Mini Åkerman. Här ses Dragan tillsammans med flera av föreningens lovande ungdomar. Från vänster: Sebastian Ståhl, Patrik Sassersson, Mikael NIlsson, Jens Eriksson, Jimmy Östling samt Rasmus Lindqvist.
Dragan Brljevic är ny tränare i Stavsten och Dragan delar ansvaret med Mini Åkerman. Här ses Dragan tillsammans med flera av föreningens lovande ungdomar. Från vänster: Sebastian Ståhl, Patrik Sassersson, Mikael NIlsson, Jens Eriksson, Jimmy Östling samt Rasmus Lindqvist.Foto: 

- Vi har en junior på varje plats, säger Eje Wilör belåtet - under ett av veckans träningspass.

Det är också lite olikt Eje, att lyfta fram ungdomar i stället för nya danskar. Det finns nämligen även sådana inför denna säsong - att lägga till nestorn, Kenni Nörskov, som förblir Stavsten trogen.

Jannic Secher och Lasse Hansen är nya och Jannic kommer närmast från Grasshoppers i Schweiz och Lasse från Köpenhamnsklubben S:t Anton. Självklart är det Eje som har fixat duon och därmed är han också tillbaka i det gamla spåret. Inte det som anlades inför fjorårssäsongen och där han skulle ha en undanskymd roll i föreningens seniorverksamhet utan där han sköter det mesta!

- Nja, jag har kontakten med spelarna och drar in pengarna men i övrigt är det många som hjälper till, förtydligar Eje.

Jannic Secher är vänsterhänt niometersskytt och där har Stavsten det därmed rejält bra ställt inför premiären. Kenni, Christian Skoog samt unge Rasmus Lindqvist finns alla att tillgå utöver Jannic.

- Rasmus kan bli ett riktigt utropstecken i år. Lite vek ännu men oerhört lovande och utvecklingsbar. Skjuter kanske inte så mycket i seniorsammanhang som han gör i juniorlaget men det kommer efterhand. Han påminner väldigt mycket om Magnus Nilsson, säger Eje.

Tränaren, Christian "Mini" Åkerman, är inne på samma linje, när det gäller Rasmus men båda är överens om att han bör matchas försiktigt.

- Han kommer inte att vara ordinarie redan i år men kommer definitivt att tillhöra laget och han kan bli hur bra som helst, menar Mini.

Rasmus satsar allt på handbollen för tillfället men har tidigare även hunnit med fotboll i BK Skansen.

-Jag siktar helt klart in mig på en plats i A-laget och vi har ett bra lag, menar Rasmus - som också är överens om att han kanske borde skjuta lite oftare.

HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.