Stavstens tunga fall

För andra matchen i rad ställdes Stavsten mot en av allsvenskans förhandsfavoriter. Mot Kristianstad föll laget på grund av missade straffkast i slutminuterna. Mot OV Helsingborg föll laget på grund av bristande inställning.
Sport • Publicerad 6 november 2008
Theis Husfeldt tvingades stressa till Helsingborg. Han gjorde entré 17 minuter in i matchen mot OV och tvingades se sitt lag förlora med 28–36. Bild: Mats Roslund / HD
Theis Husfeldt tvingades stressa till Helsingborg. Han gjorde entré 17 minuter in i matchen mot OV och tvingades se sitt lag förlora med 28–36. Bild: Mats Roslund / HDFoto: 

- Vi ville inte spela handboll i andra halvlek, sa Dejan Nedic tröstlöst.

OV tog tillvara på Stavstens bristande motivation. På sex minuter förvandlades 14-14 till 21-15.

- De jobbade offensivt på oss i sitt försvar. Vi hade inget svar på det, tappade bollen och så fick de några snabba kontringsmål på oss, sa John Kristensen. Den danske trollgubben var Stavstens hopp, det var John som skulle leda laget mot poäng i Idrottens hus.

Men hans finurligheter var svårlästa för medspelarna och det blev därmed lätt för motståndarna att kontra efter missade passningar och missade skott.

- Det blir så när inte alla spelar efter samma tråd. Då blir det misstag och de får göra lätta mål, sa John Kristensen.

Det var långtifrån bara John som misslyckades. Ingen kom upp i godkänt.

John Kristensen är den andra motorn i Stavstens ålderstigna maskin. Den första hade sedan länge stannat.

Åtta minuter in i matchen kom Theis Husfeldt in i hallen och satte sig på bänken med andan i halsen och kalla muskler. Dansken hade varit på jobbkurs i Schweiz och stressade från flygplatsen direkt till Helsingborg. Uppvärmningen skötte han under några minuter i spelargången.

I 18:e minuten, vid ställningen 7-7, gjorde han entré på planen. Med tanke på ställningen i matchen och att Stavsten haft två utvisningar fanns det hopp om att Theis kunde fälla avgörandet i den dittills jämna kampen.

Men spelmotorn var iskall och gjorde inte ett enda mål.

- Det var inte bra att stressa hit. Jag har inte tränat i veckan heller. Men jag gav det en chans och det gick inte. Hade vi vunnit med ett mål hade ingen sagt något, konstaterade Theis Husfeldt.

Han, precis som alla andra, hittade också var Stavsten tappade matchen.

- Vi sa i paus att vi skulle gå ut och visa Helsingborg. Men vi var inte klara och matchen avgjordes de första fem minuterna efter paus. Problemet var att Stavsten kunde ha haft en betydande ledning efter Helsingborgs svaga första halvlek, men det ville sig inte. Några dumma avslut och ett par domslut som gick emot innebar att det avgörande rycket mot ett nervigt hemmagäng aldrig kom.

- Det hade suttit så fint med fem poängs försprång till OV, sa Dejan Nedic närmast förtvivlat.

John Kristensen tyckte att Stavsten, trots två förluster mot förmodade konkurrenter, har i allsvenska toppen att göra.

- Jag tycker att vi är lika bra som Helsingborg och Kristianstad. I dag jobbade vi inte i 60 minuter och mot Kristianstad hade vi segern, men otur i avgörandet.

Dejan Nedic fick dock ett positivt svar med sig från Helsingborg. John Kristensen missade inte något av fyra straffkast.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.