Annons

Stavstens toppformfortsätter hålla i sig

Formen håller i sig. Två derbysegrar inom loppet av tre dagar. Det var uppvisning när Stavsten utklassade IFK Kristianstad med 32–22 (16-14) i handbollsettan.
Sport • Publicerad 2 december 2004
Richard Nilsson och de andra i Stavsten fortsätter att imponera. På onsdagen utklassades IFK Kristianstad. @08 Bildbyline:BILD: BOSSE NILSSON
Richard Nilsson och de andra i Stavsten fortsätter att imponera. På onsdagen utklassades IFK Kristianstad. @08 Bildbyline:BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Stavsten följde upp segern mot IFK Malmö i måndags på bästa sätt.

32–22-segern mot IFK Kristianstad i går var minst sagt imponerande.

Annons

– Med tanke på att Kristianstad slog Ystads IF i söndags så tycker jag att det gick oväntat lätt. Vi spelade ruskigt bra, men jag tycker att Kristianstad vek ner sig, säger tränaren Christian Åkerman. IFK Kristianstad har som bekant inte besegrat Stavsten i Söderslättshallen sedan 1960. Men inte ens på hemmaplan gick det att få stopp på Trelleborgslaget.

– Det verkar som Kristianstad tagit med sig spöket hit, ler "Mini" Åkerman.

Hemmalaget fick annars en drömstart på matchen. IFK Kristianstad fortsatte där man slutade mot Ystad och ledde med 5–1 och 10–7 innan Stavsten hade fått upp farten.

Danske storskytten Jannick Secher stänkte in sex raka mål och vände matchen. Tio minuter efter pausvilan var matchen över. Då ledde Stavsten med 22–16 och resten blev en ren defilering.

– Det var spel mot ett mål. Vi hade inte en chans, erkände hemmatränaren Uffe Larsson.

IFK Kristianstad saknade visserligen försvarsbjässen Mattias Jönsson (febersjuk), men hade ärligt talat ingenting att sätta emot.

Stavsten var bättre på samtliga positioner.

Danskarna Jannick Secher och Johnni Pedersen glänste framåt, men det var bakåt som gästerna imponerade mest.

– Vi spelade ett ruskigt bra försvarsspel, tyckte även Christian Åkerman.

Och målvakten Johan Nilsson, med ett förflutet i IFK Kristianstad, var inspirerad och vann målvaktsmatchen på knockout. Matchens målkung var Jannick Secher som tidigare gjort 13 mål två matcher och som i går smällde in 12 bollar bakom Ted Hermansson i hemmamålet.

Annons

Mittnian Johnni Pedersen var inte så dum han heller. Han har nu spelat fem matcher i Stavstensdressen och vunnit fyra.

Stavsten imponerade – på alla.

– Det är bara att acceptera. Stavsten var mycket bättre än oss, sa Uffe Larsson.

Patrik Persson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons