Annons

Stavstens sköna revansch

Stavsten har fått en flygande start på vårsäsongen. Laget var ute efter revansch på Eslöv sedan storförlusten på bortaplan i höstas (17-34). Revanschen kom och det var Jonas Persson som banade väg.
Sport • Publicerad 5 februari 2004

- Det stämde bra i dag, passning och steg satt perfekt, säger "JP" som avlossade stora kanonen i matchinledningen och han hade stor del i att Stavsten kunde vinna med 28-18 (13-7). Niometersspelaren är viktig för laget men ibland är felprocenten väl hög, såväl i passningar som i skott. Förklaringen till att Jonas hittat tillbaka i gammalt gott slag är typiskt för Stavsten - bättre schema på jobbet. - Det gör att jag kan vara med på de träningar där vi kör spelövningar. Jag känner att tajmingen är bättre och tajming är viktigt i handboll, säger Jonas Persson, polis i det civila. Även tränaren ger storskytten beröm. - Frånsett några matcher den här säsongen har JP visat ett stort spel. Av de senaste tre säsongerna är den här hans bästa, säger Christian "Mini" Åkerman. Jonas Persson gjorde Stavstens fyra första mål i matchen och det var hemmalaget som dominerade från start. 7-2 efter 13 minuter och Eslöv hade inte kapacitet att komma tillbaka. Gästerna slarvade bort sina avslut och det var förre stavstenaren, målvakten Per Kjärsgaard, som höll nere siffrorna. - Skönt att visa publiken att vi kan spela bra handboll även mot det här laget. Efter insatsen mot Eslöv senast behövdes ingen extra tändvätska, säger Mini och ber sedan någon ta ner referatet från den matchen från anslagstavlan på Söderslättshallen Stavstens två segrar i "vårettan" gör att laget toppar tabellen. Där måste laget vara när sista omgången är färdigspelad om drömmen om elitserien ska leva vidare. - Vi vet att svackorna kommer och det gäller att de kommer i rätt matcher. Det gäller också att vi är kyliga i de lägena och inte tappar huvudet, säger Jonas Persson som gladdes åt nyförvärvet Martin Hansson. - Martin blir en förstärkning för oss, helt klart. Han har viktig rutin vilket inte minst märktes i dag. Martin Hansson matchades försiktigt i första halvlek. I andra visade han sina kvaliteter - bra spelsinne, ett giftigt vänsterskott och en kyla i avslutningssituationer. - Min första match på ett år och det kändes märkligt. Det släppte i andra halvlek, säger Martin som trivs bland sina nya lagkamrater. - Jätteroligt! Skitskoj! Jag känner många av killarna sedan tidigare och det är bra killar allihop. Martin Hansson entré bådar gott för framtiden, men stavstenarna tar inte ut något i förskott. Serien är lång och innehåller många svårigheter. - Kristianstad, Önnered och Alstermo är de vi får slåss med i första hand, säger Jonas Persson - torsdagens man i Stavsten.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons