Annons

Stavstens IF vann stort mot ligajumbon

Stavstens IF utklassade H65 på bortaplan. Trots en lite lat period i andra halvlek skrevs slutsiffrorna till 39–25.
Handboll • Publicerad 24 november 2019 • Uppdaterad 26 november 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Christine Olsson/TT

– Vi mötte tabelljumbon, men alla matcher ska genomföras och vi var noga med att inte underskatta dem, säger Stavstens lagkapten, tillika målkung för dagen, Jonas Larsson.

Redan efter en dryg kvart hade Stavsten gått till ledning, 10–3. Det var med andra ord en överkörning i Höör.

Annons

– Vi spelade fantastiskt bra försvarsspel och lyckas punktera matchen ganska snabbt. Sen tappade vi skärpan lite när avståndet blev så stort, berättar Jonas Larsson, som menar att siffrorna kunde blivit ännu större.

Utöver den stora segern var det glädjande för Stavsten att Oskar Karlsson, som varit borta sedan i somras med en fotskada, gjorde comeback på handbollsplanen. Han fick dessutom sätta några bollar i nät.

Bäste målskytt blev dock som sagt just Jonas Larsson själv, som stod för sju mål i matchen.

– Men jag kan ju inte sitta och lyfta fram mig själv i en sån här situation. Sen att göra mycket mål är kul, men jag vill lyfta fram de andra, säger han.

Nu väntar tre raka hemmamatcher innan juluppehållet för Stavsten.

– Det är alltid kul att spela hemma, det är ju det vi och vår publik brinner för.

Handboll, division tre södra

H65 Höör–Stavstens IF 25–39 (9–16)

Stavsten: Jonas Larsson 7, Eric Wahlström 6, Marko Lapcevic 6, Alexander Nilsson 5, Christoffer Andersson 4, Christoffer Olofsson 3, Oskar Karlsson 3, Rasmus Lindquist 2, Johan Cedermarker 2, Joakim Larsson.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons