Annons

Stavsten värvar viktig pusselbit på nio meter

Vänsterhänte högernian Jesper Partoft byter OV Helsingborg mot Stavsten.
Sport • Publicerad 26 augusti 2010

– Ett av de bästa nyförvärv vi har gjort. Precis en sådan spelare vi behöver, säger Eje Wilör, ordförande i Stavsten.

Jesper Partoft har spelat de senaste säsongerna i OV Helsingborg. Han gjorde 71 mål och var en av de mest framträdande aktörerna i det lag som åkte ur elitserien i våras.

Annons

Tidigare i karriären har han också spelat flera säsonger för Lugi i högsta serien.

Nu byter han elitserien mot allsvenskan.

– Han är kompis med Jonas Busk (som också valt Stavsten), han har fått sitt första jobb och han har inte tid att träna åtta-nio pass i veckan, säger Eje Wilör.

– Jag är ändå förvånad att han valde oss. Han har tränat med oss ett tag, men jag trodde inte att vi skulle få napp.

Hur har ni råd med en sådan spelare i kristider?

– Det beror på vad man betalar. Han kostar inte mer på en säsong än vad Theis Husfeldt (tidigare Stavstensspelare) hade på en månad. Jag vill inte säga hur mycket pengar det är, men det är inte mycket pengar det handlar om.

Stavsten har under sommaren värvat nästan en hel förstauppställning med spelare från närliggande elitserieklubbar. Trelleborgsklubbens koncept är träning tre gånger i veckan kombinerat med spel i allsvenskan.

– Det har alltid varit Stavstens koncept. Det var bara förra säsongen vi hade en tränare som ville att vi skulle träna som svin. Det blev ju inte bättre ändå, vi höll ju på att åka ur, säger Eje Wilör.

Jesper Partoft gör debut för sin nya klubb i kvällens träningsmatch hemma mot Eslöv i Söderslättshallen.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons