Annons

Stavsten värvar Alexander Hansen

Ertappad med kokain i blodet. Dopningsavstängd i två år. Därefter ett nästan lika långt frivilligt uppehåll. Nu är Alexander Hansen tillbaka i svensk hanboll.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

– Jag spelar gärna i elitserien igen, säger 31-åringen.

På lördag när Stavsten tar emot Önnered spelar Alexander Hansen sin första match sedan december 2006.

Annons

– Det var ett derby i Ystad. Vi förlorade mot YIF så det är inget roligt minne, säger han.

Möjligheten att han får segra i comebacken är stor. Stavsten är ett topplag i allsvenskan och med landslagsmeriterade Alexander Hansens entré lär favorittrycket inte bli mindre.

– Jättesvårt att säga var jag står, jag har ingen aning. Jag vet bara att det ska bli jäkligt roligt. Jag började med handboll när jag var fyra och var i hallen varje dag. Det fick ett tråkigt slut men då hade jag tappat sugen.

Varför det?

– Jag vet inte. Det var nog så att det blev f ö r mycket handboll.

Nästan fyra år efter dopningsavstängningen står Alexander Hansen i Söderslättshallen och ler. Skorna är så fräscha att de trots tre träningspass luktar som en hel skobutik. Suget har kommit tillbaka. Inte skandalerna.

– Skandalerna är det definitivt slut med, lovar han.

Vad skiljer Alexander Hansen 2010 jämfört med hur du var 2006?

– Jag har lugnat ner mig. Är mognare, även om jag mentalt och fysiskt känner mig som 20. Jag har blivit bättre på att ta hand om min kropp.

Vid flera tillfällen har Alexander Hansen berättat att hans handbollskarriär är över. Men så i vintras tränade han med H43. Det blev inget kontrakt med klubben.

Annons

I somras tog Eje WIlör kontakt med vänstersexan.

– Jag trodde han var sugen och visste att får jag väl hit honom så skulle han bli fast, säger Stavstens ordförande.

Efter fredagens match skickade Wilör ett meddelande till Alexander Hansen. ”Förlust. Inga mål från vänstersex…”.

På måndagen gjorde Hansen sin första träning med laget.

– Jag var nervös så klart. Jag visste att spelet satt där i och med träningen med H43, men det var ändå första träningen med nya laget och mycket nytt folk även om jag känner de flesta, berättar nyförvärvet.

– Jag blev mer och mer sugen, hade sett mycket handboll på tv. Jag upptäckte att jag saknade spelet. Jag skulle ha varit här för en månad sedan, men åkte på dubbelsidig lunginflammation och låg inne i en vecka och det enda jag tänkte på var att bli frisk så att jag kunde spela. Först i fredags blev jag friskförklarad.

Hur är formen?

– Jag har tränat rätt mycket fys och löpning i och med att jag kör mycket motocross på motionsnivå. Men handbollsmässigt har jag ingen jättebra form men jag kan bidra med vilja och rutin.

Vad vill du uppnå med handbollen?

– Jag vill först se hur det går nu efter ett så långt uppehåll. Jag har alltid varit seriös med min handboll så jag kommer träna på hårt. Men vi får se, jag är inte främmande för att spela i elitserien igen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons