Annons

Stavsten vann utan att glänsa

Häromdagen vann Stavsten borta mot Kärra med hela 38– 24 efter storspel men när det handlade om returmatch i Söderslättshallen i går – ja, då var det ett krampaktigt hemmalag som tog emot.
Sport • Publicerad 15 februari 2005
Det var svårt att hitta riktiga lirare i Stavsten i går men när det gäller effektiviteten var kanske Philip Nilsson nummer ett. Här gör han 9– 9 på sitt enda skott under matchen. Bild: Tomas Nyberg
Det var svårt att hitta riktiga lirare i Stavsten i går men när det gäller effektiviteten var kanske Philip Nilsson nummer ett. Här gör han 9– 9 på sitt enda skott under matchen. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Vi tog två poäng men inte mycket mer, menar Mini Åkerman efter matchen och han tillägger:

– I dag var vi själva den svåraste motståndaren – efter storsegern senast och matchen gick i vågor. Ena stunden spelade vi på rätt nivå för att i nästa låta motståndarna komma i kapp.

Annons

Mini prisade framför allt nygamle Martin Tidén – med all rätt och Martin gjorde bland mycket matnyttigt i försvarsspelet sex fräcka mål från linjen. Martins flyt gjorde att Jens Eriksson fick nöja sig med avbytarbänken under stora delar av matchen – efter en fin inledning som också gav kvällens enda mål.

Det var inte lätt att hitta "matchens lirare" i hemmalaget men Johnni Pedersen betyder väldigt mycket, när det gäller att få snurr på spelet och han var sammantaget den allra bäste. Visserligen gjorde Theis Husfeldt flest mål eller åtta men samtidigt stod Theis för mycket slarv mellan varven. Bland övriga stavstenare får Nevres Besic i målet plus i kanten och detsamma gäller Mikael Nilsson – som gjorde fyra fina mål från linjen och oftast på vänsterkanten.

Jannick Secher hade svårt att komma upp i normalstandard och det var endast under några anfall under andra halvlek som han överhuvudtaget visade klassen – med några vackra mål som bonus.

Hos motståndarna var elvamålsskytten, Magnus Björklund, outstanding och av övriga får målvakten, Peter Wadseth och Mattias Liifw plus i kanten.

Slutligen – det verkar vara kutym numera – och snart kvittar det vilken sport det handlar om – att ständigt klaga på domarna och det är svårt att begripa. I procent räknat kan det väl handla om ett par, där domaren spelar in på resultatet men i övrigt är det spelarmissar och ledarmissar som oftast avgör och det borde många tänka på. I går klagade nästan alla – såväl bland vinnare som förlorare och tillsammans blir alla förlorare.

Stavsten har också en riktig retsticka i rutinerade Jonas Persson och det är bara att hoppas att han inte är lika provocerande som polis i det civila som handbollsspelare på planen...

Sigge Hansson

HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons