Stavsten vann serie: ”Väldigt stort för oss”

Stavstens 12-årslag vann sin serie. Laget kom före stora klubbar som Lugi och Kristianstad. ”Detta är väldigt stort för oss och för klubben”, säger Johan Engström, en av tre ledare i laget.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Handboll • Publicerad 1 april 2023
Stavstens 12-årslag firar efter att laget vann sin serie. Översta raden från vänster: Alicia Engström, Alva Oredsson, Elsa Holmqvist, Isabell Svensson, Alice SmithNedre raden från vänster: Ester Folkstrand, Lovisa Nimåker, Linea Berisha, Celia Spathon, Nellie CedermarkerLedare ej med på bild: Johan Engström, Linus Svensson och Basri Berisha.
Stavstens 12-årslag firar efter att laget vann sin serie. Översta raden från vänster: Alicia Engström, Alva Oredsson, Elsa Holmqvist, Isabell Svensson, Alice SmithNedre raden från vänster: Ester Folkstrand, Lovisa Nimåker, Linea Berisha, Celia Spathon, Nellie CedermarkerLedare ej med på bild: Johan Engström, Linus Svensson och Basri Berisha.Foto: Privat

Stavstens flicklag för spelare födda 2010 och 2011 blev seriesegrare. Detta var första året som laget spelade när resultat räknades.

– Det här är väldigt glädjande för Stavsten som klubb, och det visar att vi är på frammarsch. Nu är vi ganska stora även på flicksidan och den här framgången sporrar även andra lag, säger Johan Engström, som tränar laget tillsammans med Linus Svensson och Basri Berisha.

Trots att spelarna bara är 12 år har de mött lag över hela södra Sverige, som Kalmar och Karlskrona.

– Det här laget har hållit ihop sedan de började i bollskolan, det är väldigt roligt att alla har fortsatt och vi har fått en bra sammanhållning i laget, säger Johan Engström.

”Det här är väldigt glädjande för Stavsten som klubb, och det visar att vi är på frammarsch.”
Johan Engström, tränare Stavsten F12-lag.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.