Stavsten vann i första testet

Kim Rasmussens första match med Stavsten slutade med vinst borta mot H65. Träningskampen slutade 28–26 (12–12) till Stavstens fördel.
Sport • Publicerad 12 augusti 2009

Trelleborg.

– En godkänd insats, säger sportchefen Staffan Ekberg.

Stavstens första träningsmatch för säsongen blev också huvudtränaren Kim Rasmussens första i klubben. Som sig bör präglades den stundtals av borttappade bollar och en del tama ingripande från Stavstensspelarna.

– Det var en första kamp som alla andra, kommenterar Staffan Ekberg som dock blev positivt överraskad av uppspelsfasen och ansåg att spelet blev bättre i andra halvlek.

Något som kan ha samband med måndagens träning.

– Rasmussen körde ett mastodontpass på tre timmar då så det var nog lite tungt i benen på spelarna i början mot H65. Men det lossnade lite i andra, säger Ekberg.

Danske niometersspelaren Lars Friis–Jensen och högersexan Jonathan Roth tillhörde de Stavstenspelare som stack ut på ett positivt sätt under matchen.

– Jonathan var duktig i dag och gjorde nog en fem mål, säger Ekberg.

– Som sportchef får man vara nöjd med hur det ser ut, tillägger han.

H65 från Höör ligger i division ett där de förra säsongen tillhörde toppen och var nära att kvala sig upp i allsvenskan. Motståndet var således bra enligt Staffan Ekberg.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.