Stavsten vände till skön seger

Efter en förlustfylld period är Stavsten äntligen en vinnare igen i allsvenskan. 33–26 (14–17) borta mot Cyrus innebar två efterlängtade poäng och bibehållen distans till det nedre kvalstrecket.
Sport • Publicerad 8 februari 2009

– Det känns som att detta behövdes. En bra kämpainsats från alla. Vi ville vinna i dag, det kändes, sa tränaren Dejan Nedic efter matchen.

Tidigt i andra halvlek vände Stavsten ett tremålsunderläge till ledning och släppte sedan inte initiativet. Då var det slut på anfallsmissarna från första halvlek.

– Vi släpper bara in åtta mål i andra halvlek. Ett jättebra försvar och framåt är det glädjande att vi gör tio mål från kanterna, sa Dejan Nedic.

Nyckeln i försvaret var att man fick stopp på Cyrus största hot på nio meter: Robert Jangmo och Petri Nuutinen. Dessa båda gjorde bara sex mål tillsammans.

I Stavsten imponerade främst mittsexan Jacob-Wickman Modigh, mittnian Alexander Persson och de båda kantspelarna Niclas Ljungqvist och Fabian Nyberg.

TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.