Annons

Stavsten utklassade H43

Stavsten är redo för allsvenskan. I går utklassade de H43 med 29–16 hemma i Söderslättshallen. Bakom segern låg ett tätt försvar och ett fenomenalt kantspel.
Sport • Publicerad 11 september 2010
Stavstens tränarpar Martin Bengtsson och Jimmy Nordström visar glädje efter slutsignalen.
Stavstens tränarpar Martin Bengtsson och Jimmy Nordström visar glädje efter slutsignalen.Foto: 

Hälften av Stavstens mål mot elitserielaget H43 kom genom kantspelarna Fredrik Zander och James Blondell. Den förstnämnde blott 18 år och egen produkt. Den sistnämnde en 25 årig australiensare från HK Malmö.

– Vi har många vapen men vårt kantspel är ett av dem. Zander har tränat riktigt bra och gör vad han blir tillsagd på planen. James är en klasspelare, säger tränaren Jimmy Nordström.

Annons

För Fredrik Zander var matchen mot H43 lite av ett genombrott. Han klappades om flitigt efteråt och berättade om sina känslor.

– Det känns jätteskönt nu, jag har kämpat länge för det här. Nu är det bara att fortsätta att kämpa och visa att jag är värd en plats på plan i allsvenskan också.

Zander blev uppflyttad från juniorlaget inför den här säsongen. Nu tänker han se och lära av de stora killarna.

– Vi yngre får mycket stöd av de äldre. Jag tittar mycket på hur James spelar och försöker lära av honom. Han är duktig och rutinerad, säger Fredrik Zander som stod för sju av Stavstens mål mot H43.

En som också trivdes på planen mot H43 var tidigare elitseriespelaren Jesper Partoft som gjorde sin första match för Stavsten. Den vänsterhänte högernian har dock en bit klar till matchformen.

– Jag har inte hittat tajmingen riktigt. Det finns mycket att förbättra för min del.

Vad tycker du om er insats mot H43?

– Bra match svårt motstånd men ska inte dra för stora växlar på det här. Den här matchen är svår för de underskattar oss. Men de unga tog mycket ansvar, det var kul att se.

Sett till gårdagens utklassning av H43 kan Stavstens ses som en av de allsvenska favoriterna när serien drar igång nästa vecka. Något favoritskap vill Jesper Partoft dock inte dra på sin nya klubb.

– Nej, vårt mål är att stanna kvar.

Annons

Tränarna Jimmy Nordström och Martin Bengtsson är av samma åsikt.

– Vi har en väldigt hög höstanivå men kan ha djupa dalar också. Mot H43 hade vi en hög topp men vi är absolut inga favoriter, vår målsättning är att hålla oss kvar, säger tränarduon.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons