Annons

Stavsten tog hem seriesegern

Stavsten klarade blindskäret Kävlinge HK genom att vinna i Korsbackahallen med klara 27-23 (13-11) och därmed återfinns laget i division ett kommande säsong.
Sport • Publicerad 15 mars 2002

Därmed har också Mr Stavsten, Eje Wilör, lyckats ännu en gång - genom att få ett gäng individualister bli till ett fungerande lag och han är ganska säker inför en ny utmaning: - Helt underbart att stå här som seriesegrare igen och det här laget klarar sig fint även i division ett! Matchen i går var ingen bra handbollsmatch utan snarare tvärtom, där Stavsten inledde bäst och gick fram till ledning med 3-1. Därefter kom dock hemmalaget starkt igång och gick om till 5-3. Efter hand kom Stavsten tillbaka och man kunde gå fram till en tvåmålsledning i pausen. Inför den andra halvleken var det hemmalaget som hade pressen på sig, eftersom man ligger förankrat kring kvalstrecket nedåt i tabellen och behöver ytterligare poäng. - Vi är helt klart ett bättre lag än Kävlinge men det var verkligen ingen bra match, säger Stavstenstränaren Christian Skoog direkt efter matchen. Christian gjorde själv ingen av sina bättre matcher i Stavstenströjan och blev också för en gångs skull mållös. När det gäller framtiden siar Christian så här: - Jag kommer nog garanterat att fortsätta spela med Stavsten men hur det blir med tränarsysslan måste vi diskutera. Man blir väldigt splittrad av att spela som tränare men vi får se. - När det gäller laget i division ett håller vi helt klart klassen rent spelmässigt men vi måste också lika klart öka träningsdosen och även det måste vi diskutera. Bäst i Stavsten var Jeppe Sigfusson, Peter Olsson och Thomas Juul samt målvakten Jonas Nilsson. Division 2 Södra Kävlinge HK-Stavstens IF 23-27 (11-13) KHK: Fredrik Ekberg 6, Bjarne Persson 4, Per Håkan Andersson 4, Magnus Suriuler 3, Urban Åström 2, Christian Firoutic 2, Henrik Hejde 2. SIF: Fredrik Värendh 8 (5), Jesper Sigfusson 5, Peter Olsson 5, Thomas Juul 5, Kenni Nørskov 3, Mattias Hoff.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons