Annons

Stavsten tappade spelet och matchen

Det såg länge ut som "raka spåret" för Stavsten i hemmamatchen mot Önnered, där ledningen som mest var 19-15 med knappa 24 minuter kvar att spela. Nu ändrades dock matchbilden totalt under slutet av matchen och till sist kunde gästerna vinna med 30-28!
Sport • Publicerad 9 november 2003

- Gör man 28 mål hemma ska man så klart också vinna, menar hemmatränaren, Christian "Mini" Åkerman, direkt efter matchen. Mini skyller dock det mesta på domarparet, Carina Åström och Tony Östh och då låter det så här: - Den andra halvleken är helt annorlunda rent bedömningsmässigt och det är inte samma domare då som under den första halvleken och jag tycker det är synd om killarna. Oavsett domslut som gick för eller emot Stavsten bör man nog ändå utvärdera de egna felen i den andra halvleken - och de var många. Rent försvarsmässigt var det oftast "breda gatan" i Stavstens försvar och inte minst Jerry Crona utnyttjade denna. Jerry var nyttigast i Önnered Robert Carlsson var dock inte långt sämre och om nu Crona gjorde som han ville på vänsterkanten, så behärskade Carlsson den högra och kom upp i nio mål. - Vi får inte grepp på dessa båda skyttar - det är bara att erkänna, fortsätter Mini. Till dessa båda storskyttar ska läggas målvakten Peter Johansson som kom in i den andra halvleken och agerade vägg. Han tog det mesta och efterhand verkade hemmaspelarna mer eller mindre paralyserade, när man ställdes öga mot öga med honom och missarna blev bara fler och fler ju längre matchen led. En som tog tillvara de flesta av målchanser - som han dock oftast själv skapade - var Mattias Hoff och han kom upp i sammanlagt sex mål. Alla från snäv högervinkel. Snäppet värre som hemmaskytt var Conny Johansson och han kom upp i sju mål. Conny kunde säkert kommit upp i långt fler, om inte Önnered hade punktmarkerat honom under stora delar av matchslutet. Oftast satte man dessutom in en "dubbel-punkt" då, där även Christian Skoog markerades. Det var också denna Önneredstaktik - tillsammans med ingredienserna ovan - som avgjorde matchen och det gäller nog för Mini & Co att snarast hitta ett motangrepp mot punktmarkeringar av Conny och Christian.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons