Stavsten siktar på eliten med små medel

Division ett-avancemanget har varit klart i månader. I går säkrades seriesegern. Nu siktar Stavstens IF mot toppen. "Målet är elitserien om två år", klargör klubbens ordförande Eje Wilör.
Sport • Publicerad 18 mars 2007
Släkten är värst. Vänstersexan och Kävlingebon Mikael Nilsson på väg att med möda bryta sig igenom Kävlingeförsvaret. Nilssons Stavsten vann matchen med 37– 21 och spelar nästa säsong i division ett. Visionerna finns att klättra ännu högre.BILD: Claes Nyberg
Släkten är värst. Vänstersexan och Kävlingebon Mikael Nilsson på väg att med möda bryta sig igenom Kävlingeförsvaret. Nilssons Stavsten vann matchen med 37– 21 och spelar nästa säsong i division ett. Visionerna finns att klättra ännu högre.BILD: Claes NybergFoto: 

För två år sedan var Stavstens IF herre på täppan i Handbolls-Trelleborg. Sedan har det svängt rejält.

Medan IFK laddar för SM-slutspel vann Stavsten säsongens sista hemmamatch mot Kävlinge (37– 21) i division två inför 80-talet åskådare.

Även nästa säsong kommer det att skilja två divisioner mellan Trelleborgs-klubbarna.

– IFK HAR GJORT DET FANTASTISKT BRA. DE HAR VERKLIGEN ÖVERRASKAT, SÄGER EJE WILÖR.

FINNS DET PLATS FÖR TVÅ ELITSERIELAG I TRELLEBORG?

– ÄR DET I NÅGON IDROTT DET FINNS DET SÅ ÄR DET I HANDBOLL. FÖR NÅGRA ÅR SEDAN HADE JAG INTE TROTT PÅ DET, MEN NU GÖR JAG DET. INTRESSET FÖR HANDBOLLEN ÄR PÅ VÄG UPPÅT.

HUR SKA STAVSTEN TA SIG TILL ELITSERIEN?

– VI HAR INGA SKULDER OCH SKÖTER VI OSS SÅ KOMMER VI FORTFARANDE ATT HA ETT GOTT RYKTE. DET BEHÖVS INTE ALLTID SÅ MYCKET PENGAR, MED HJÄRTA KOMMER MAN OCKSÅ LÅNGT. VI HAR GÅTT UPP MED ETT KAMRATGÄNG EN GÅNG OCH KAN GÖRA DET IGEN.

NÅGRA STORA EKONOMISKA RESURSER ATT FÖRSTÄRKA MED FINNS INTE.

– VI KAN INTE HA TRE HELTIDSPROFFS SOM IFK. JAG HAR GJORT VIDLYFTIGA EKONOMISKA VÄRVNINGAR TIDIGARE MEN GÖR DET INTE IGEN. NU BYGGER VI UNDERIFRÅN OCH SATSAR PÅVÅRA EGNA. INFÖR NÄSTA SÄSONG I DIVISION ETT TALAR DET MESTA FÖR ATT KANTSPELAREN JIMMY ÖSTLING ÅTERVÄNDER TILL KLUBBEN EFTER EN SÄSONG I IFK MALMÖ.

– HAN HAR KNAPPT FÅTT NÅGON SPELTID EFTER JUL OCH VILL SJÄLV TILLBAKA. JAG RÄKNAR HONOM SOM KLAR, SÄGER EJE WILÖR, SOM RÄKNAR MED ATT BEHÖVA VÄRVA EN TILL TVÅ SPELARE YTTERLIGARE.

– NICLAS AHLSTRÖM SKA GÖRA LUMPEN SÅ HAN RÄKNAR VI INTE MED. NÅGON PÅ HÖGERKANT OCH KANSKE NÅGON NIA TILL HÖGER BEHÖVER VI.

PÅ VÄNSTERKANTEN HAR STAVSTEN HAFT GOD SLAGSTYRKA I FORM AV KÄVLINGEBRÖDERNA MIKAEL OCH MARCUS NILSSON.

– MIKAEL ÄR KLAR. MARCUS VILL NOG TESTA PÅ ELITSERIEN. ANNARS HAR DE FLESTA VI HAR NU SKRIVIT PÅ FÖR NÄSTA ÅR.

VIKTIGE VÄNSTERNIAN THEIS HUSFELDT BLIR KVAR.

– MÅNGA UNGA SPELARE HAR UTVECKLATS UNDER SÄSONGEN. DE TAR MER ANSVAR ÄN I HÖSTAS DET KÄNNS SOM VI HAR EN GÓ BLANDNING, RESONERAR DEN 35-ÅRIGE DANSKEN.

TRÄNAREN CHRISTIAN SKOOG MENAR ATT HAN INTE FÅTT UT ALLT KUNNANDE SOM FINNS I TRUPPEN UNDER SÄSONGEN.

– SÅNT KOMMER NÄR MOTSTÅNDET BLIR BÄTTRE. MEN FÖR ATT FÅ FRAM KUNSKAPEN GÄLLER DET ATT HITTA GLÄDJEN I DET VI GÖR, PÅPEKAR SKOOG.

SPELGLÄDJEN HAR OFTA VARIT ETT SIGNUM FÖR STAVSTEN UNDER SÄSONGEN OCH VAR DET OCKSÅ I GÅR. ETT SKADEDRABBAT KÄVLINGE VAR CHANSLÖST.

16– 7 I PAUS BLEV 37– 21 TILL SLUT, LEKANDE LÄTT. VID KÄVLINGES TRÄNARBÄNK STOD JOHAN JEDLID. NÄSTA ÅR SKA HAN OCH CHRISTIAN SKOOG TILLSAMMANS TRÄNA STAVSTEN I DIVISION ETT.

– EN HÄRLIG UTMANING, MEN JAG HAR INTE SÅ BRA KOLL ÄN SÅ LÄNGE, SA 30-ÅRIGE JEDLID SOM INTE STÄNGER DÖRREN FÖR ATT DET ÄVEN KAN BLI SPEL I STAVSTENSTRÖJAN TILL HÖSTEN.

– DET TROR JAG INTE, MEN MAN SKA ALDRIG SÄGA ALDRIG.

BJÖRN GUSTAVSSON

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.