Stavsten schabblade bort poängen

Stavstens IF inledde bra och klart bäst på Vannhög, när man mötte Skanör/Falsterbo IF i division fyra-comebacken. Emellanåt radade man upp chanser framför målvakten Asbjörn Asmundsson men antingen gjorde denne den ena räddningen finare än den andra eller så sköt stavstenarna bort sig.
Sport • Publicerad 18 april 2004

Såväl Martin Bengtsson som Anders Nilsson, Fredrik Hahne och nye Peter Sesay hade bra lägen men inget ville sig och då gick det istället som så ofta - motståndarna kom in i matchen och tog över. - Jag tycker att Skanör skapar en chans men gör tre mål. Vi är det klart bästa laget och skall, så klart, göra mål på alla våra chanser, säger lagledaren, Alex Nilsson. Nu slutade matchen 0-3 (0-0) sedan Skanör/Falsterbo gjort 0-1 på en straffspark, genom Pathrik Nilsson. Viktor Ankarberg och Daniel Harrsjö gjorde övriga mål, även om det till 0-2 var något av ett halvt självmål. - Stavsten var klart bäst i den första halvleken men jag tycker att vi tog över det mesta i den andra, menar Henrik Lindahl i Skanör. Bara-Ymor 1-3 (1-0) - Det känns oerhört bra och vi vann helt rättvist. Bara fick sitt ledningsmål till 1-0 på slarv och ju längre matchen led ju mer tog vi över, förklarar tränaren, Patrik Edvardsson. 1-0 kom efter jämna halvtimmen och tre minuter in i den andra halvleken kvitterade Rickard Andersson till 1-1. Andreas Lindqvist spädde på till 1-2 och med tre minuter kvar avgjorde Rickard Andersson definitivt till 1-3. Mika Hiltunen fick ena ögonbrynet uppslaget och fick åka iväg och bli sydd men kämpen Mika är säkert tillbaka snarast möjligt. Vellinge-Näset 1-2 Vellinge har under försäsongen seglat upp som seriefavorit och med tanke på det blev premiären en nesa för "Kryddan" & Co. Näset vann nämligen i Vellinge med 2-1 (1-0) efter mål av Jonas Myllenberg och Fredrik Jonsson. båda med förflutet i Höllvikens Gif. - Jonas blir helt fri och rundar målvakten, när han gör 0-1, förklarar Näsets Tor Olsson. Väl på plats i den andra halvleken - då stod det 1-1 sedan Christian "Kryddan" Karlsson kvitterat på straff - kunde TA-sporten konstatera ett välorganiserat Näset. Inte minst försvarsspelet fungerade väldigt väl, där rutinerade Lasse Hedin med glans höll ihop spelet som tongivande stopper. Båda lagen skapade chanser under sista halvtimmen men både Jonas Björkqvist i hemmamålet och Peter Larsson i Näset gjorde flera fina räddningar. När Näset avgjorde till 1-2 kunde heller inte Jonas lastas för målet utan räddade först ett skott från Jonas Myllenberg men där returen gick ut till en helt fristående "Jonsa" - som enkelt kunde raka in bollen. - Vi spelade alldeles för dåligt men flera yngre spelare var nervösa - det märkets, summerade Kryddan.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.