Stavsten överlägset Warta

Stavsten inledde väl lite som man slutade i Uddevalla senast – med några enkla missar både bakåt och framåt. Som tur var hittade Michael Andersson ganska snart rätt i målvaktsrollen och stod för flera avgörande räddningar. Efterhand hittade även de festa andra i hemmalaget rätt och efter 17–14 i pausen gick Stavsten fram och vann med klara 39–29.
Sport • Publicerad 27 november 2010

TRELLEBORG. Förutom ”Micke” i målet fanns en kvartett utespelare som höjde sig över mängden och det gäller Jonas Busk, Andreas Folkstrand, Johan Börjesson och James Blondell. För åtminstone James del var det bästa matchen i vinrött och han gjorde några helläckra mål från sin högerkant. Folkstrand verkar vara i sitt livs form och är bombsäker när det luktar mål. Andreas blev också bäste målskytt med nio mål. Busks rutin ger avtryck och detsamma gäller Börjesson – som också är väldigt säker från sin linjeposition.

Det var inte bara James Blondell som gjorde sin bästa match i Stavsten – det gäller även Danni Mitkovski-Glans och Danni visade härlig kreativitet. Denna ledde fram till några riktigt fina mål från ”niometer”. Alexander Hansen satt man länge och tyckte synd om och det spelade ingen roll hur fri han verkade bli. Bollen ville ändå inte in i målet. Efterhand lossnade det ändå en hel del även för ”Alex” och han kom upp i två mål.

HP Warta var i längden en besvikelse och det är väl klart; gör man 29 mål borta, så bör det väl nästan leda till seger, eller...?

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.