Stavsten orkade inte rubba Djurgården

Ett sjukdomsdrabbat och även annars tunt Stavsten orkade inte riktigt stå emot tunga elitserielaget Djurgården i sin första match i årets handbollsallsvenska.
Sport • Publicerad 7 februari 2003
BILD: BJÖRN TILLYFoto:

Stavsten föll med 34-25 (15-10), men var bättre än siffrorna låter antyda. Gästerna hängde med bra hela första halvleken, och att siffrorna drog i väg strax före paus berodde till stor del på tillfälligheter - och en begynnande trötthet. - Vi hade ett mycket decimerat lag i dag, säger Stavstens tränare Christian "Mini" Åkerman. Så decimerat att till och med jag fick gå in och spela i några byten i andra halvleken när Christian Skoog inte orkade längre. Skoog satte hela 10 mål men orkade dock inte ensam dra lasset. - Att paussiffrorna blev 15-10 berodde egentligen på att Skoog, Mattias Hoff och Pär Carlsson gjorde individuella misstag i slutet av halvleken. Annars hade skillnaden nog inte blivit mera än två bollar. Nu spelade paussiffrorna kanske inte någon roll. Utan rutinerade Peter Matthijs, storskytten Kenni Nörskov (sjuk), och målvakten Johan Nilsson (sjuk) kunde Stavsten inte matcha Djurgården. En ljuspunkt i Stavsten-mörkret: Ulf Rasmussen kunde debutera och spela hela matchen. Rasmussen skötte debuten med den äran. Stavsten hade chansen att skaka stockholmarna. Nio minuter in i matchen ledde Stavsten med 5-2. Chanser fanns till fler mål. Rutinerade Jonas Persson klev fram bra och pangade in tre bollar. Tyvärr hade "JP" också en hel del otur med sina skott - vid flera tillfällen var ribban och stolparna i vägen. Stavstens målskyttar: Christian Skoog 10, Mattias Hoff 4, Johan Jedlid 3, Jonas Persson 3, Pär Carlsson 2, Fredrik Värendh 2, Ulf Rasmussen.