Annons

Stavsten och IFK i jämnt derby

Två lag med nästan exakt samma facit möttes igår på Vannhög under en vacker sommarkväll. Det logiska slutresultatet blev 2-2 i en mycket händelserik och svängig match.
Sport • Publicerad 30 juli 2004

Redan efter fem minuter blev IFK:s lagkapten Emanuel Melander utvisad efter en knuff på en motståndare. Efter en fin inledning från Stavstens sida hände det som stundom händer när ena laget är en man mer. De blev passiva och första halvleks sista trettio minuter tillhörde helt IFK. Efter tjugofem minuter fick IFK en straff efter att ha kommit igenom på vänsterkanten. Straffen slogs av nye lagkaptenen Stefan Tacas. Men inte bättre än att Stavstens målvakt Jonas Carlsson snyggt kunde rädda. IFK fortsatte att spela konstruktivt och kombinerade sig fram i flera fina anfall. Med ett par minuter kvar av första kunde inte Stavsten längre stå emot. En kraftfull löpning av IFK:s anfallare Bekim Ismajli gav honom ett fint skottläge. Skottet tog på en försvarare men studsade ut till straffsumpare Tacas som kunde sätta dit bollen. Andra halvlek började som första slutade. Med fint spel och mål från IFK. Mounir Fakhro dribblade på högerkanten, lurade två bevakare och slog en hård passning mot bortre stolpen där Ismajli dök upp och kunde bredsida in bollen till 0-2. Därefter svängde matchen totalt. Gradvis tar Stavsten över spelet och pressen. Men många avslut hamnar utanför målburen. I sjuttioandra minuten lyckades dock den aktive Anders Nilsson punktera IFK:s nolla med ett snyggt skott i bortre burgaveln. Med femton minuter kvar att spela slänger Fatmir Guta upp en arm mot ansiktet på en Stavsten-försvarare. Domare Jörgen Persson delar ut sitt andra röda och IFK är bara nio man kvar på banan. I det läget kändes det som om IFK aldrig skulle kunna stå emot. Och bara en minut efter utvisningen gör Anders Nilsson sitt andra mål. Pressen mot bortalagets mål i matchens slutskede var enorm. Dålig skärpa i avslutningarna och fina räddningar av Jonas Fredriksson i IFK-målet gjorde att matchen ändå slutade 2-2. IFK Trelleborgs tränare Stefan Christoffersson var kritisk både till domaren och de egna spelarna efter matchen. - Det är lätt att visa det röda kortet. Ibland tycker jag att domaren ska försöka få till en dialog med spelarna istället. Men jag får ta ett prat med mina spelare också. Bo Andersson, tränare i Stavsten, sa så här efter matchen: - Även om jag är nöjd med en pinne så är jag ändå inte nöjd för vi spelar inte bra. Ett spännande och intensivt derby startade höstsäsongen. De båda mittenlagen är fortfarande mittenlag.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons