Stavsten obesegrade hemma

Seger med 30-21 mot Olympic/Viking efter en defensiv toppinsats. Stavstens nye målvakt Magnus Juhlin räddade 19 skott. Framåt saknades skärpa, de 30 målen till trots.
Sport • Publicerad 12 oktober 2003

På söndagseftermiddagen tog Stavsten sin andra hemmaseger för säsongen på lika många försök. Olympic/Viking hade inte en chans och segermarginalen på nio mål (30-21) hade kunnat bli större om hemmalaget varit lite mer koncentrerade i avsluten. - Det är så med idrott, vi möter ett lag som vi tycker är sämre men vi måste komma ihåg att vi är inte bättre än dem förrän efter 60 minuter. Sedan hade vi lite problem med deras 3-2-1-försvar i början, säger Stavstenstränaren Christian Åkerman som också menade att Stavstensspelarna genomgående avlossade sina skott i semaforhöjd, det vill säga i brösthöjd där det normalt är lättast för målvakten. Mellan varven var ineffektiviteten stor. De tretton räddningar som Olympicmålvakten Joakim Eek gjorde stod bara för en del av missarna. Många skott träffade inte mål, däribland två straffar. - Men när vi gör rätt i uppställt spel är det mål varenda gång och mot 6-0-försvar har vi bra spel. Det är när Jonas Persson eller Christian Skoog punktas eller när vi möter 3-2-1-försvar som vi måste ha fler lösningar, säger Christian "Mini" Åkerman. Sådan tur då att försvarsspelet än en gång funkade perfekt. Jonas Persson, Richard Nilsson i mittförsvaret och framför allt målvakten Magnus Juhlin var stabila hela matchen. - Det här är tredje matchen i rad som vi släpper in 21, 22 mål och problemet i Alstermo senast var att vi ändå inte vann. Spelarna i laget vi möter i den här matchen är inte så gamla och vi var förberedda på att det skulle komma många aviga skott och det gjorde att vi fick många kontringslägen, säger "Mini". Stavstenssegern var aldrig i fara. Laget var klassen bättre än Olympic/Viking och bäst var nog Magnus Juhlin i målet. Med 19 räddningar var han nära att komma upp i 50 procent och då dessutom Johan Nilsson spelat bra mot Kristianstad och Alstermo så tycks Stavsten ha det bra ställt på målvaktssidan. Frågan är vem som står nästa match. - Vet inte, säger Magnus Juhlin och skrattar. I handen har han priset för matchens lirare, en låda kokosbollar. - Vi har sagt att vi växlar beroende på dagsform så vi får väl se vem som står nästa gång. Men det är min målsättning att spela så mycket som möjligt. Målskyttar, Stavsten: Christian Skoog, 8, Johan Jedlid, 4, Philip Nilsson, 5, Richard Nilsson, 3, Fredrik Wärendt, 3, Nicolas Villegas, 2, Mattias Hoff, 2, Jonas Persson, Mikael Olsson, Kristoffer Ekström.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.