Annons

Stavsten närmar sig allsvenskan

Talar tiden för eller emot Stavsten? Truppen är tunn och känslig för skador men samtidigt blir laget med alla nyförvärv allt mer samspelt. På torsdagskvällen åker man till Göteborg för match mot tabelltrean Wasaiterna.
Sport • Publicerad 5 november 2003

På sex spelade matcher har Stavsten vunnit fyra och förlorat två vilket betyder att en plats ovanför strecket är inom räckhåll. De vinröda är sexa på åtta poäng och Heim, just nu på den fjärde och sista "allsvenska" platsen, har nio poäng med en match mer spelad. Stavsten har många nyförvärv och i takt med att de kommer in i laget bör Stavsten bli ett mer samspelt lag - ett bättre lag. Samtidigt är truppen tunn och känslig för skador och då kan tiden istället bli en fiende. Tränaren Christian "Mini" Åkerman: - Jag försöker ju matcha laget med tiden i tankarna, så att säga. Senast (Warta borta 23-20) vilade jag Christian Skoog och Jonas Persson på slutet och Richard Nilsson spelade inte alls sista kvarten. Vi har det här i bakhuvudet hela tiden. Om vi leder klart och kan vila spelare fem minuter så är det ju guld värt, nu senast ledde vi med 20-11, men det kommer ju matcher när det inte går att göra så, säger "Mini". Den svåra bortamatchen mot Wasaiterna kan vara en sådan match. Wasaiterna är trea och har full pott hittills. Att laget inte ligger i topp beror på att ledarlagen Ystad och Heid har en match mer spelad. - De har ungefär samma lag som förra året men det är ju ett ungt lag så de är säkert lite bättre, säger Stavstenstränaren. Kan Stavsten vinna har laget ordentligt häng på en allsvensk plats. - Absolut har vi det! Och sedan har vi Önnered och Uddevalla, på papperet inga omöjliga motståndare. Då är nog Wasaiterna värre. "Mini" rapporterar att Mikael Olsson fortfarande saknas på grund av fingerskada och att Peter Olsson inte är redo för spel efter förkylning och Afrikaresa. - Han har precis kommit hem och innan det var han sjuk så han bör få några träningar i kroppen först. Vi tar inga risker.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons