Stavsten nära allsvenskan

Stavsten inledde på allra bästa sätt i kvalmötet med Skånela och hemmalaget var totalt överlägset under i stort hela matchen. Till sist blev det också hela 36-27 (18-12) och nu ska det mycket till om man ska missa chansen till allsvenskt spel.
Sport • Publicerad 5 april 2008
Stavsten sköt sig närmare allsvenskan. Bild: Tomas Nyberg
Stavsten sköt sig närmare allsvenskan. Bild: Tomas NybergFoto: 

Tidigt i matchen visade målvakten Johan Andersen att det var hans dag i Söderslättshallen och Johan fortsatte med övertygande spel under nästan hela matchen. Hans fina spel smittade av sig på hela laget och det fanns egentligen ingen i gänget stavstenare som gjorde annat än mycket bra ifrån sig. Den koncentration och skärpa man såg mot Skånela har man saknat under stora delar av seriespelet och det ska tydligen till kvalspel för att få alla att tända till.

 

Försvarsmässigt gav man inte det unga Skånelalaget någon chans och det var endast Kasper Wydmuch och Tobias Axelsson som riktigt kunde mäta sig med sitt skytte och Kasper blev också - tillsammans med Theis Husfeldt - matchens bäste målskytt med tio mål. Bland övriga stavstenare gjorde Martin Ljungqvist nio mål och för hans del säsongens kanske bästa insats och väldige Jacob Wiman-Modigh kom upp i fyra fina mål från linjen. Returmöte på söndag i Sigtuna och det ska, så klart, mycket till för att Stavstten ska missa avancemanget till allsvenskan. Det handlar om två matcher, där den sammanlagda målskörde avgör och nio mål upp ska givetvis räcka.

 

- Det går inte att ta ut någon seger i förskott men visst ser det bra ut, menar Eje Wilör efter matchen.

 

Eje fanns givetvis på plats - och det gjorde förresten även IFK-ordföranden Lars Åberg - och Eje satt bredvid Dragan Brljevic och mycket talar också för att det blir Dragan som kommer att leda Stavsten nästa säsong. I allsvenskan!

 

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.