Annons

Stavsten kvar i toppen

Stavsten har kvar toppkänningen i handbollstvåan. Med energi och bra inställning ordnades uddamålsseger, 26-25, mot Eslöv. Stavsten visade en helt annan inställning i hemmamatchen mot Eslöv än i bortamötet med Ystapågarna senast. Det var många knutna nävar och mycket energi i Stavstens spel. Laget såg faktiskt ut att vilja vinna. När dessutom målvakten Johan Nilsson bjöd på stort spel mellan stolparna kunde Stavsten hålla undan och vinna med uddamålet, 26-25 (15-13). - Vi ville mycket idag och för egen del får jag vara nöjd, säger johan Nilsson. 20 räddningar är bra. Ändå tycker jag att vi släpper in lite för många.
Sport • Publicerad 19 februari 2006

Segern satt ganska hårt inne, trots att hemmalaget spelade med stort hjärta. Eslöv var aggressiva i sitt försvarsspel och lyckades flera gånger kontra in mål bakom Nilsson. När sedan domarna Henrik Hylander och Ulf Mårtensson inte hade en av sina bästa dagar rycktes spelet sönder av utvisningar.

- Det blev mycket kamp och vi visste inte vad vi skulle göra för att få behålla spelarna på banan, säger Stavstenstränaren Sten Sjögren. Domarna var tyvärr väldigt osäkra på sig själva, men det drabbade ju båda lagen.

Annons

Sjögren var ändå nöjd med sitt lag.

- Alla hjälpte varandra idag. Vi fick en ordentlig väckarklocka i Ystad senast.

Förutom Johan Nilsson märktes även kvicke högersexan Peter Nörregaard särskilt. Nörregaard hann med fem mål och två utvisngar. Överlag kom många av målen från kanterna.

- Vi satsade ju också på stora gubbar i mitten för att stänga till, säger Sten Sjögren. Eslöv spelade dessutom ett utgrupperat försvar.

Närmast väntar seriefinal borta mot Skurup. En viktig match som kan avgöra vilket av Skånelagen som ska ta direktplatsen till division ett.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons