Annons

Stavsten kom snabbt tillbaka i segerspåret

Efter debaclet senast i Växjö kom Stavsten snabbt tillbaka som segerlag och matchen mot Mabi behärskade man från början till slutet. 25[S]21 (13[S]9) skrevs segersiffrorna till.
Sport • Publicerad 28 november 2005

Mabi ledde visserligen med 1[S]0 men det var också enda gången Malmölaget var i täten och därefter var det Stavsten för hela slanten. Som mest ledde Stavsten vid 17[S]11, 18[S]12 och 25[S]19.

Mabi var dock inget dåligt lag och hade inte Nevres Besic spelat så inspirerande i målet kunde det mycket väl blivit till en riktigt jämn kamp.

Annons

Nevres kom upp i 18 mer eller mindre kvalificerade räddningar.

Samtidigt fanns en minst lika duktig målvakt i motståndarmålet och Erik Åström där kom upp i en räddning mer än Nevres.

Lasse Hansen och Jens Eriksson skiftade om att stångas på linjen framåt men ingen av dem lyckades göra mål och därför blev det "som vanligt" niometersskyttarna som ordnade målen.

Jonas Persson kom upp i sex mål och Alexander Persson i fem och först i andra halvlek kom även Jannick Secher i gång som målskytt och Jannick kom upp i fyra mål. Lika många gjorde Jimmy Östling och bland annat stod han för tre på raken, när han egenhändigt ändrade 22[S]19 till 25[S]19. Två av målen var kontringsdelikatesser, där Nevres bidrog med läckra passningar över hela planen. Även Björn Lindbergh blixtrade till vid några tillfällen och kom upp i tre fina mål.

Mabi kunde aldrig riktigt hota Stavsten men det fanns en och annan duktig spelare.

Håkan Persson blev bäste målskytt med sina sex mål men frågan är, om intye de båda ex-stavstenarna, Andreas Sant och Kaj Alstäde, var allra bäst. Kaj och Jonas Persson hade dessutom en och annan dråplig duell som lättade upp stämningen. Och det kunde behövas med tanke på matchtiden; lördag klockan 16.30! Ett 25-tal hängivna supporters fanns på plats men ingen ville väl hellre än hem eller vidare så snart som möjligt.

En och annan hade därför också säkert ett och annat att "säga" Mabitränaren, Anders Hansson, efteråt. Denne tog nämligen time out exakt klockan 17.45 och med tidtagningen på 59.27. Dessutom med Stavsten i ointaglig ledning med 25[S]21 som ju också blev slutresultatet...

Nu tar Stavsten paus och har nästa matchen först den 17 december, då Mabi väntar i returmöte i Rosen-gårds sporthall.

Nästa hemmamatch är inte förrän en bra bit in på nya året.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons