Stavsten har vilat sig i form

Stavsten besegrade IFK Ystad med 29–27 på skärtorsdagen. Sedan dess har laget inte tränat. Tisdagspasset blev inställt på grund av för få spelare.
Sport • Publicerad 27 april 2011
Martin Håård.
Martin Håård.Foto: Albin Brnmark

– Det har varit mycket bortfall. Det blev individuell träning i stället. Det sliter hårt på oss att gå runt på så få spelare, säger tränaren Martin Håård.

Stavsten var sannolikt det lag som tränade minst av alla lag i allsvenskan. I kvalserien till elitserien har träningstillfällena blivit allt färre i takt med att truppen blivit allt mindre.

– Det har varit svårt. Vi har försökt peppa varandra både jag och Jimmy. Det hade varit mycket roligare om vi hade haft fullt lag, men det är inget vi har kunnat påverka.

Kvällens match betyder inte särskilt mycket för utgången av kvalserien till elitserien. Likväl är det en speciell match. Anrika Stavsten gör sin sista match i Södan, och för den sista upplagan av Stavsten handlar det om sista hemmamatchen med gänget.

– Det är blandade känslor. Det hade varit roligt att se vad vi hade kunnat jävlas med Handbollssverige om vi hade haft fullt lag. Det hade varit roligt att se, säger Martin Håård och återkommer ännu en gång till förlusterna av mittniorna Jonas Busk och Rasmus Strömbland mitt under säsongen, samt att högersexan James Blondell missade halva kvalserien.

– Annars hade vi klart varit med och fajtats om en tredje, fjärde plats, säger Håård som får en kort semester.

Redan den 9 maj drar han igång sommarträningen med H65 Höör, hans nya klubb.

Först väntar ytterligare två kvalkamper med Stavsten: H43 hemma i kväll och Hammarby borta på fredag.

Louise Löfgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.