Stavsten hakar på IFK i kampen om säker mark

Kroppskultur borta i Uddevalla är en erkänt svår motståndare. Speciellt i nuläget, när laget har chansen att gå till elitseriekvalspel. Inte minst därför är Stavstenssegern med 27–23 (14–13) värd en fjäder i den vinröda hatten.
Sport • Publicerad 8 mars 2010

TRELLEBORG. – Det var en härlig seger men jag tycker att vi hela tiden är det klart bättre laget, säger tränaren Kim Rasmussen.

Kroppskultur började piggast och ledde också inledningsvis med ett mål. Därefter tog Stavsten över och höll en säker ledning matchen igenom.

–Alla i laget gör en klok match utan att göra onödiga misstag och det blev till en riktigt bra lagmatch, analyserade tränaren Kim Rasmussen efter matchen.

Segern grundlades i första hand via ett väl fungerande samarbete i såväl försvar som anfall men tittar man på individuella prestationer, säger Kim så här:

– Johan Börjesson gör åtta mål och detsamma gäller Lasse Syndergaard. Det är klart att det betyder mycket – att vi får målskyttet att fungera.

I och med segern hakar Stavsten på IFK men ligger fortfarande under kvalstrecket nedåt. Dock med en match mindre spelad. I nästa omgång väntar en ny, svår motståndare.

På onsdag är det den förskjutna matchen mot topplaget Tumba som gäller för Stavsten.

Kim Rasmussen hade gärna sett ett annat speldatum men han har inte fått något gehör för sin önskan. Tumba menar nämligen på att de har junior–SM den kommande helgen och därför har svårt att erbjuda något annat speldatum.

Något som ställer till det för Stavsten.

– Det gör att vi får väldigt svårt att få ihop ordinarie lag utan kommer nog att åka upp med ett halvt juniorlag, avrundar Kim Rasmussen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.