Stavsten föll mot Tumba

Inför allsvenskans sista omgång är Stavsten på kvalplats. Laget mäktade inte med att röra Tumba. Hemmalaget vann med 31–25 (16–11).
Sport • Publicerad 19 mars 2010

– En bra kämpainstas, konstaterade assisterande tränaren Jonas Holmkvist.

Varannan dag match. Varannan gång seger. Stämmer den devisen talar mycket för att laget behåller sin sin allsvenska status till nästa säsong utan att behöva kvala.

– Vi har en bra chans, sa Jonas Holmkvist inför avgörandet mot Önnered i Södan lördag eftermiddag.

– Vi har inte vunnit hemma 2010 och någon gång är det dags.

Vi spelade också jämnt med Önnered (29–31) i seriepremiären när vi var inne i en svacka.

Mot Önnered kan också betydligt fler spelare medverka jämfört med matchen mot Tumba. Stavsten var rejält brandskatt då spelare inte kunde få ledigt från sina arbeten vilket bland annat öppnade för debut för 18-åringarna Fredrik Zander och Dick Hylkén.

Stavsten var trots manfallet bra med i matchen ända till fem minuter kvar då Tumba satte in en avgörande stöt.

– Vi låg under med tre fram tills dess, men där kände jag att det var kört, sa Jonas Holmkvist, som vittnade om en matchbild där Tumba drev på och där Stavsten drog ner på tempot.

– Tyvärr svarade vi för många tekniska fel i uppspelen och så brände vi lite för många lägen.

Stavsten gick för seger vilket innebar att spelare som Lars Friis, Lasse Syndergaard, Calle Ekberg och Alex Persson fick slita hårt, detta trots att laget spelar tre matcher på fem dagar den här veckan.

– Vi såg detta som vår stora chans. Vi har spelat bättre på bortaplan i år, sa Jonas Holmkvist.

Mot Önnered får laget tillbaka vänsterhänta spelare som Ole Jörgensen, Viktor Faltin och Pelle Thorsen.

Mot Tumba fanns inte en enda vänsterhänt med i truppen vilket bland annat innebar att Kenneth Gundersen spelade högersexa och från den positionen skruvade in imponerande fem mål.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.