Annons

Stavsten drygade ut serieledningen

"Det gick lättare än jag hade räknat med. Jag hade förväntat mig ett taggat hemmalag, men det var öppna landskap i deras försvar", säger den belåtne Stavstenstränaren Christian Åkerman efter segern mot Kristianstad borta.
Sport • Publicerad 15 februari 2004

Stavstens IF drygade ut serieledningen i handbollsettan. Laget besegrade IFK Kristianstad med 31-28 (17-12) samtidigt som värsta konkurrenten Alstermo bara fick oavgjort mot Önnered. - Det får man kalla en bra helg, säger tränaren Christian Åkerman, som gjorde ett par inhopp i matchen mot IFK Kristianstad. - Jag var så illa tvungen. Filip Nilsson kunde inte vara med på grund av en sträckning och Mattias Hoff låg nerbäddad i feber. Men det gick vägen ändå. Christian Skoog, Conny Johansson och Jonas Persson fick dra ett tungt lass på nio meter. Framför allt Skoog var riktig vass i inledningen när Stavsten gick ifrån till 8-2. Stavsten försvarade ledningen klokt. Hemmalaget fick visserligen hyfsad kontakt vid 8-11, men ett par snabba kontringar av Johan Jedlid fixade halvtidsledning 17-12. I andra halvlek bevakade Stavsten sin ledning. - Vi gick på halvfart, men det räckte ju, ler Åkerman som var förvånad hur lätt det gick. - Man ska naturligtvis inte klaga, men som sagt...jag hade förväntat mig tuffare motstånd. Det kändes som att Stavsten gjorde mål lite när man ville. Med fem minuter kvar hade Stavsten 30-25 - men då tillät man hemmalaget att snygga till siffrorna. Någon fara på taket var det aldrig. - Vi blev väl stillastående på slutet. Dels så var segern klar, dels så var det säkert många som var ganska trötta, säger Åkerman som har siktat in sig på förstaplatsen och ett play off till elitserien. - Före omstarten tittade vi nedåt i tabellen, men nu är vi på fast mark och då kan vi lika gärna höja målsättningen.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons