Annons

Stavsten bröt förlusttrend mot IFK Ystad

Stavsten behöll den kollektiva kampmoralen från senaste matchen mot Aranäs. Då blev laget poänglöst – nu, borta mot IFK Ystad, kom belöningen. Den allsvenska segern med 25–23 (15–8) grundlades med ett aggressivt försvarsspel i den första halvleken.
Sport • Publicerad 9 januari 2010

Två poäng gör att Stavsten stärker sina positioner kring kvalstrecket. Efter fyra raka nederlag var segern framför allt ett skönt trendbrott.

– Hela truppen pustade ut i omklädningsrummet efteråt. Det här betydde mycket, sa tränaren Kim Rasmussen som ansåg att lagets första halvlek i Österportshallen var den bästa halvlek Stavsten gjort på hela säsongen.

Annons

– Både försvars- och anfallsspel är mycket bra, påpekade han.

Med ett aggressivt 6-0-försvar satte Stavsten stopp för Ystads anfallshot. Skyttarna Jim Gottfridsson, André Olsson och Jonas Busk hölls kort; trion svarade bara för sex mål totalt.

Däremot höll några slarviga avslut på att ställa till det för Stavsten i den andra halvleken. Hemmalaget tilläts kontra, kröp närmare och var också jämsides vid 21–21 i slutet.

Då började Lasse Syndergaard hitta rätt med skotten från nio meter. Även mittsexan Andreas Folkstrand gjorde ett viktigt mål när Stavsten gick loss och ledde med ointagliga tre mål med minuten kvar.

– Vi visar väldigt bra kämpaglöd hela matchen, samtidigt var Ystad också trötta. De kastade bort två passningar över sidlinjen i slutet, berättade Stavstenstränaren.

En som slagit IFK Ystad många gånger förr är Stavstens mittsexa Andreas Folkstrand, fostrad i Ystads IF.

– IFK Ystad har alltid varit en rival, sa 20-åringen.

Folkstrand bet i hop efter att ha fått en rejäl smäll på vänster armbåge i matchen mot Aranäs tidigare i veckan.

– Med lite tejpning, verktabletter och adrenalin går det bra. Det här var en riktig krigarseger. Vi förtjänar två poäng, alla hade kvar geisten från Aranäsmatchen, sa Andreas Folkstrand som är ett verkligt offensivt hot från linjen.

Fyra mål blev det mot IFK Ystad.

Annons

– Andreas Folkstrand är outstanding på linjen anfallsmässigt. Han jobbar alltid stenhårt. Det är en förnöjelse att träna honom, sa Kim Rasmussen.

Om en vecka väntar särklassiga jumbon Västerås hemma i Södan. Före det blir det en träningsvecka där bland annat ett pass tillsammans med IFK Trelleborg är inplanerat.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons