Annons

Stavsten bjöd upp till kamp

Stavstens IF har verkligen gjort bra ifrån sig i svenska cupen, där man som division fem-lag först slog ut division tre-laget Kirseberg, innan man nu bjöd upp till kamp mot Motala AIF - som i fjol låg i superettan.
Sport • Publicerad 25 april 2002

Visserligen kunde östgötarna till sist vinna med 3-1 efter 1-1 i halvtid men stavstenarna stretade emot på ett fantastiskt fint och engagerat sätt i dryga timmen. - Jag tycker att vi bjöd upp till en härlig kamp och jag tycker heller inte att Motala var så mycket bättre, sa Stavstenskaptenen, Jerry Karlsson, efter matchen. Jerry tillhörde själv de allra bästa på planen och det var egentligen endast segern han hade anledning att sakna i går. Han stod nämligen själv rejält i rampljuset, där han före matchen hedrades med blomster för sin 400:e A-lagsmatch - av ordföranden och brorsan Roger och blev senare matchens ende målskytt bland hemmaspelare. Som straffskytt satte han bollen säkert i mål till 1-1 efter dryga halvtimmens spel, där en hands i virvarret framför Motalamålvakten Daniel Adler föregick. Då hade Motala chocköppnat med 0-1 redan efter fyra minuter och då var en vänsterhörna upprinnelsen. Jonas Lindstrand hette målskytten och han krutade in bollen från nära håll. Det blev något av straffarnas match och Motala fick den första 20 minuter efter 0-1 men då träffade Fredrik Blomberg Robert Jönssons högra stolprot. Gästerna fick sedan en ny chans, när Jonas Karlsson fastnade i målskytten Jonas Lindstrands ben under inledningen av den andra halvleken. Fredrik Blomberg fick en andra chans men denna gången sköt han bollen högt över och nästan bredvid målet - och därmed var det fortsatt kamp. - Vi hade behövt ett ledningsmål för att kunna vinna, menade Stavstensbänken efter matchen och precis så kändes det också under matchen. Nu blev det aldrig så utan Motala kunde istället avgöra med två mål - till 1-2 genom Henrik Jansson och till 1-3 genom Staffan Högberg, där det sista och definitivt avgörande målet dock kom först fem minuter från slutet. - Jag tycker att Stavsten bjöd på ett jättefint motstånd och jag trodde nog att vi skulle kunna avgöra ganska snabbt, när vi fick ett så tidigt ledningsmål. sa Motalatränaren Petter Wettergren efter matchen. Svenska cupen: Stavstens IF-Motala AIF 1-3 (1-1) Mål, SIF: Jerry Karlsson (straff).

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons