Annons

Stavsten bjöd på drama – rutinen fällde avgörandet

18–12 i paus och Stavsten var på väg mot en enkel seger mot Olympic/Viking. Då tappade laget greppet i en match som inte avgjordes förrän i slutminuterna.
Sport • Publicerad 25 februari 2005

Det blev Stavstensseger – till slut. 31–28 mot Olympic/Viking.

Christian Skoog, 29-åringen som varit borta nästan hela säsongen, visade upp sig för hemmapubliken igen. Hans rutin kom till undsättning i det dramatiska slutskedet.

Annons

– Vi blev nonchalanta, särskilt i försvaret. Det kan hända, men ska inte få hända. Men vi har varit med om detta förr, det är ju inte första gången, så vi blev inte så skärrade som andra lag hade blivit.

Både bättre och sämre lag hade säkert förlorat en match med liknande utveckling som den som utspelade sig på "Södan" på fredagskvällen. Stavsten presterade en vägvinnande handboll efter en lite trevande inledning, åtminstone försvarsmässigt. Framåt firade Theis Husfeldt och Jens Eriksson stora triumfer och ledningen med 18–12 i halvtidsvilan var närmast i underkant.

Men hemmanonchalans, stillastående spel och gästernas målvaktsbyte ändrade matchbilden.

Inbytte Petter Berg inledde med att rädda fyra av Stavstens fem första skott och fick därmed omedelbart övertag.

En Stavstensutvisning i ett kritiskt läge innebar även det att försprånget minskade. Helsingborgarna svarade för fem raka mål fram till 21–20 när Dragan Brljevic tog time-out.

– Jag tyckte vi spelade samma spel som i första halvlek med skillnaden att målvakten tog våra skott. Felet var att vi inte jobbade rätt bakåt. Vi visste att OV ville avgöra i mitten och vi skulle styra dem ut mot kanterna eftersom Johan (Nilsson, målvakten) är duktig på kantavslut, säger Stavstens tränare.

Olympic/Viking kom upp i likaläge (22–22) innan Stavstens rutin fällde avgörandet. Jannick Sechers svarade för tre viktiga mål när matchen vägde.

Theis Husfeldt ordnade utvisning och sjumeterskast vilket han förvaltade till 29–27.

Allra viktigast kanske Johan Nilssons insats var när han räddade Daniel Anderssons sjumeterskast vid ställningen 29–28. Då återstod en minut.

– Jag lurade honom. Jag vet att han tycker om att flippa bollen och jag sket i allt annat, bara sjönk ner lite och så tog jag den, säger Johan och får det att låta lika enkelt som det såg ut. Johan Nilsson kom upp i 14 räddningar i andra halvlek och bidrog starkt till segern.

Annons

– Jag har lätt att läsa deras spelare, iallafall de yngre. Nu måste OV vinna mot Önnered för att klara sig undan kval och förhoppningsvis är de tända.

Kampen med Önnered går vidare och närmast är det IFK Kristianstad som kan avgöra toppfighten. IFK möter göteborgarna på hemmaplan på söndag och sedan reser Kristianstadslaget till Trelleborg på onsdag.

Då saknar Stavsten nyckelspelare som Theis Husfeldt och Jannick Secher.

– Vi ska vinna ändå, säger Dragan Brljevic.

Raset i lagens senaste möte borde räcka som tändvätska.

Martin Falkenby

0410-545 22/073-9884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

HANDBOLL TRELLEBORG
HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons