Stavsten avgjorde i slutsekunderna

Det blev precis ett så jämnt och välspelat derby som man kunde hoppas, när Stavsten och Ymor möttes i en ren seriefinal på Vannhög i lördag. Stavsten vann med 2"1 (1"1).
Sport • Publicerad 14 augusti 2005

Precis som man också förmodade kom massor av intresserade åskådare och utan att en exakt publiksiffra finns noterad, kan man gissa på 300"400 på plats.

Det var Ymor som inledde klart bäst och hemmaspelarna fick mest jaga boll de första 20 minuterna. När väl första målchansen kom var det dock Stavsten som producerade den och det var Linus Bladh som nickade hårt strax utanför Johan Jönssons vänstra stolpe.

Division fyra

Minuten senare blev det mål men då var det Ymors Rickard Andersson som gjorde 0"1. Lite turligt, där ett motlägg från målvakten Mattias Eriksson gjorde att bollen for i en båge mot Stavstensmålet. Rickard jagade bollen och petade enkelt in den i tomt mål.

Målet gav Ymor ytterligare kraft och det var också ytterst nära att Michael Lendt hade gjort 0"2 på nick med två minuter kvar till pausen.

Istället för 0"2 kontrade Stavsten och Anders Nilsson kunde elegant vricka in bollen till 1"1 efter en delikat framspelning av Jimmi Olsson. Då återstod sekunder av första halvlek!

Kvitteringen gav Stavsten extra krafter inför andra halvlek och det var också hemmalaget som tog tag i spelet efter pausen. Ymor skapade dock de bästa chanserna och närmast var Sebastian Kristensson med två mäktiga skott i ribban. Ja, det andra skottet tog mitt i ena klykan och kunde bli ett riktigt drömmål. För Stavstens del var Mattias Olsson helt fri men där Johan Jönsson gjorde en fin räddning och väl inne i slutminuterna hände det mesta.

Många hade säkert kommit för att se Martin Laneryd efter Stavstensdebuten mot Kulladal men han hade så långt närmast varit osynlig. Michael "Åhus" Nilsson låg hela tiden nära honom men med tre minuter kvar låg Åhus alltför nära. Han rättare knuffade omkull Martin långt inne i straffområdet och duktige domaren från Kristianstad, Martin Cyganik, blåste helt riktigt straff.

Helt onödigt, kan tyckas, av Åhus, eftersom Johan Jönsson hade bollen i nyporna och säkert förvar, när knuffen kom. " Ingen ville lägga den och Martin var sugen och därför la han den också, förklarar tränaren, Jimmi Olsson, efter matchen.

Martin Laneryds straffspark räddade Johan Jönsson ganska enkelt och därmed trodde nog de flesta att matchen skulle sluta 1"1. Men icke så utan med minuten kvar nickade Anders Nilsson in segermålet till 2"1 för Stavsten.

" Ett bedrövligt försvarsspel från vår sida och jag fattar inte att vi kan slarva bort bollen, när vi väl har räddat straffen, menar Ymortränaren, Svven-Gunnar Moberg, besviket efter matchen.

I hemmalaget var det, så klart, klang och jubel efter matchen och så här analyserar Jimmi Olsson:

" Ingen av våra bättre matcher men andra halvleken är jag åtminstone mycket nöjd med. Starkt att komma igen efter 0"1 och efter straffmissen.

Olympic"IFK Trelleborg 1"6

IFK har inlett höstsäsongen på allra bästa sätt och efter 2"0 hemma mot Klagshamn följde nu hela 6"1 (2"1) borta mot Olympic.

" Vi spelade jättebra och matchen var nog något av ett genombrott för Filip Zahn " som gjorde våra tre första mål, meddelar assisterande tränaren, Mattias Edvardsson.

Det var dock Olympic som tog ledningen redan efter tio minuter. Efter Filips egna vändning till 1"3 fullföljde Igor Tasevski och André Asplund som IFK-målskyttar. Igor gjorde två mål och André gjorde sitt mål på straff.

Vellinge"Svedala 1"0

Vellinge tog en strong lagseger mot Svedala, där Kim Rasmusson och Mattias Holmqvist elegant ersatte som stopperpar, när ordinarie Per Svensson och Jörgen Eriksson var avstängda. Michael Andersson gjorde målet i första halvlek.

Skanör/F"Flagg 2"1

Viktor Ankarberg blev stor segerhjälte som tvåmålsskytt på Möllevallen. Segern ger Skanör nytt om om en kvalplats undan nerflyttning.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.