Annons

Statistiken talar för och emot TFF

Å ena sidan: bara tre förluster på de 33 senaste seriematcherna. Å andra sidan: 22 allsvenska matcher i rad utan seger. TFF-tränaren Conny Karlsson tar lätt på statistiken. "Vi tävlar inte med lag som låg i allsvenskan för hundra år sedan."
Sport • Publicerad 19 april 2007
Ingen seger synes än för Conny Karlsson som allsvensk tränare i TFF. Kanske kommer den mot MFF på söndag, ett lag TFF har plusstatistik mot. Arkivbild: BILDbyrån
Ingen seger synes än för Conny Karlsson som allsvensk tränare i TFF. Kanske kommer den mot MFF på söndag, ett lag TFF har plusstatistik mot. Arkivbild: BILDbyrånFoto: 

Karlsson fäller kommentaren angående de jämförelser som gjorts med Billingsfors IK på sistone. Klubben från Dalsland spelade 22 raka utan seger i allsvenskan 1946/47.

TFF har samma antal segerlösa matcher 2004 och 2007. Ingen seger mot MFF på söndag och sviten blir längre än Billingsforslagets.

Annons

– Inget vi tänker på alls. Det där är verkligen jättelätt att slå bort, säger Conny Karlsson.

– Det har bara gått två omgångar. Det andra handlar om en allsvensk sejour för några år sedan. 22 av 25 spelare från den tiden är inte med längre. Det finns ljusare TFF-siffror att titta på.

Som att laget bara förlorat 3 av sina 33 senaste seriematcher och att laget har plusstatistik mot Malmö FF.

2006 var en enda lång framgångssäsong och Conny Karlsson talar om en fortsatt god stämning i truppen.

– Väldigt bra i och med att vi tycker att vi presterat helt okej och varit med i båda matcherna. Men att vinna i superettan är något annat än att plocka trepoängare i allsvenskan.

– De lag vi möter är effektiva och när vi inte gör mål på våra chanser blir vi straffade direkt. Jag har ingen statistik på det, men jag tror nog att vi släppte till fler chanser på de två första matcherna förra året än på två matcher nu. Ändå har vi släppt in fyra mål.

Hur kommer det sig att TFF har plusstatistik mot MFF?

– Förmodligen för att TFF är lillebror. I alla år har TFF haft allt att vinna och Malmö allt att förlora.

Conny Karlsson tycker sig se ett typiskt svenskt fenomen.

– Svenska lag har svårt att hantera måste-vinna-matcher, vad det nu beror på. Titta på landslaget, det är ju alltid bäst när det slår ur underläge.

Annons

Kommer TFF:s positiva statistik mot Malmö att spela någon roll inför matchen på söndag?

– Ingen aning, men det gör det säkert, någonstans på något sätt. Allting spelar ju en viss roll. Hur mycket det kommer att märkas går ju inte att mäta, men det är ju därför man pratar om det.

Conny Karlsson har ännu inte vunnit med TFF i allsvenskan. Den 14 matcher segerlösa sviten började mot Malmö FF. På söndag kan den sluta mot samma lag.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons