Annons

Starkt motstånd i TFF:s gräspremiär

Lördagens träningsmatch mot Varberg är TFF:s näst sista och i tränaren Patrick Winqvists huvud är startuppställningen i seriepremiären i princip klar. Ett annat vårtecken är att matchen blir TFF:s första på naturgräs i år.
Fotboll • Publicerad 27 mars 2015

– Tekniskt sett blir det ett steg tillbaka eftersom det är första matchen på gräs. Det kan inte bli samma flyt i anfallsspelet så vi måste gå ner lite i tempo, säger Patrick Winqvist.

Veckans tre träningar har alla varit på naturgräs och trots att tränaren är nöjd med vad han sett från sidlinjen finns det en del frågetecken inför lördagens gräspremiär.

Annons

– Vi får se hur vår fysik klarar sig. Vi har stått upp bra i tidigare träningsmatcher men Varberg spelar rätt så fysiskt.

Patrick Winqvist förväntar sig ett rakt anfallsspel från Varbergs sida där man utnyttjar sin fysik och det gäller för TFF att klara av duellspelet. När trelleborgarna går till anfall vill han istället se lugnt och metodiskt spel.

– Jag vill att vi klarar av att hålla i bollen och ha långa anfall, säger Patrick Winqvist och jämför med matchen mot Mjällby, där TFF stundtals förde matchen men inte lyckades göra mål.

– Men nu måste vi nypa till när vi får chansen.

Med seriepremiären dryga två veckor bort gäller det nu för TFF att spela ihop en tilltänkt startelva, och med en i stort sett intakt trupp är det inget som vållar tränaren några stora bekymmer.

– Jag tänker spela med det närmsta vi kan komma en förstauppställning, så det blir ett starkt lag på plan, säger Patrick Winqvist.

Finns det många frågetecken i den uppställningen?

– Nej, den är klart i mitt huvud. Sen handlar det såklart om dagsform, småskador och så som kan förändra den.

Karl-Johan Löfgren

Inför

TFF–Varberg

Vad: Träningsmatch i fotboll.

När: Lördag, 14.00.

Var: Östervångsstadion, bakom Söderslättshallen.

Förutsättningar: TFF ställer upp med starkast möjliga lag i sin näst sista träningsmatch då man vill spika en tilltänkt startuppställning inför seriepremiären. Endast Linus Fridolf, som är ljumskskadad, och Linus Müller, som är på läger med U21-landslaget, saknas i truppen. Superettanlaget Varbergs Bois har gjort en stark försäsong där man bland annat spelat lika mot Örebro i svenska cupen. I veckan gjorde man också klart med nyförvärvet Thomas Boakye som närmast kommer från Östersund.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons