Starkt försvar när IFK ryckte fram

IFK Trelleborg släppte in fyra mål i den första halvleken hemma mot Lödde Vikings. Så långt var två nya poäng redan bärgade i division tre för damer.
Sport • Publicerad 9 februari 2009
Tove Örnberger går på avslut när IFK-damerna besegrade Lödde Vikings lekande lätt. Örnberger inledde säsongen på kanten men lirar nu centralt som mittsexa. Bild: Tomas Nyberg
Tove Örnberger går på avslut när IFK-damerna besegrade Lödde Vikings lekande lätt. Örnberger inledde säsongen på kanten men lirar nu centralt som mittsexa. Bild: Tomas NybergFoto: 

Pausledningen med 17–4 blev till slut 29–15.

– Jag försökte lura dem och säga att det inte var klart i pausen, men tjejerna gick inte på det, sa tränaren Jimmy Nilsson.

– Vi fick fruktansvärt bra träff på dem i vårt försvar redan från början, fortsatte Nilsson som fick runt på alla spelarna i andra halvlek.

Bakåt imponerade målvakterna Evelina Andersson och Malin Cammerö liksom treorna Tove Örnberger och Jenny Lundahl. Framåt var det åttamålsskytten Christin Larsson som glänste mest.

Tabellfemman IFK Trelleborg ligger sju poäng efter ledande Pandora, men laget har inga motivationsproblem.

– Jag läste på Skånes Handbollförbund att man ska slå ihop de två division tre-serierna nästa säsong. Då gäller det att vi är med bland de fem-sex första så vi säkert får vara med i trean även till hösten, redogjorde Jimmy Nilsson. (TA)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.