Annons

Starke tog rejäl revansch på Hököpinge

Sport • Publicerad 12 januari 2007

I lördags tog Hököpinge BK hem seniortiteln i Söderslättsmästerskapen, samtidigt som BK Starke hamnade på en blygsam fjärdeplats.

I går var det ombytta roller: 28– 12 till Starke.

Annons

Seriematchen och derbyt de båda lagen emellan i Söderslättshallen blev till en Starkeföreställning nästan från start till mål även om gästernas Jimmy Persson besegrade Robin Borglin i 55 kg och Kim Holk vann tekniskt överlägset över Patrik Halili i 66 kg.

Men annars tog Starke hem tre fina segrar genom Tobias Olsson, Dennis Vollenweider och Jonas Hellström. Tobias gjorde kanske en av sina bättre matcher i Starketrikån och var mycket nära en fallseger mot Fabian Sjåstad.

Av bara farten vann sedan även Roger Andersson och Ola Nilsson bland de tunga pojkarna. Någonstans däremellan avgjordes en riktig batalj, där Anders Nilsson poängbesegrade Alexander Jönsson på poäng.

– Fy tusan vad trött jag är och detta är långt jobbigare än fotboll, menar "Alex" efter matchen och han fortsätter. Med stor andnöd:

– Det är väl tre år sedan jag gick en match senast .

Slutresultatet blev förkrossande 28– 12, sedan Erik Sjöbäck vunnit på walk over i 78 kg.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons