Annons

Starke föll men tog revansch

BK Starke klarade nytt kontrakt i Skånetvåan redan i fredags, när man besegrade Kävlinge/Furulund på hemmamatta och därför kom man till matchen mot BK Viking i går med råg i ryggen.
Sport • Publicerad 10 mars 2004

Matchen mot Viking började först klockan halv nio och då i A-hallen, eftersom det var den enda plats som fanns ledig så här mitt i veckan. Matchen skulle egentligen ha avgjorts redan den 27 februari men då hade brottarna i Broby-laget annat för sig. Matchen i Broby i oktober bjöd på ett av Starkes - genom tiderna - största nederlag och 0-33 finns fortfarande kvar i huvudet på en och annan brottare. - Man ville knappt åka hem till Trelleborg igen, menar Roger Andersson - när han minns tillbaka till "katastrofen". I går vilade Roger och anledningen var att Hans "Puh" Jönsson normalt har det lättare mot Kari Pylkonen. Dock inte denna gång utan Kari vann med klara 11-0 och på teknisk överlägsenhet efter 3.46. Varken Puh, Alexander och Frank i "Jönsson-klanen" lyckades i går, även om Alexander var närmast en seger - av alla i hemmalaget. Han ledde med 11-5 i matchen mot Michael Sorgonis, när denne kopplade ett smidjebälte och smattrade Alexanders skulderblad i mattan. Det gick våldsamt undan men både mattdomaren, Allan Madsen och Karl-Erik Fält bredvid var säkra på sin sak och från ungefär samma vinkel som Karl-Erik såg det också ut som ett fall. Från andra håll i hallen var det säkert svårt att se och Alexander själv vägrade att acceptera den snöpliga fallförlusten och ett smärre raseriutbrott blev följden. Förutom Alexander var Jonas Hellström närmast en seger men han föll i sudden mot Fredrik Inaala - som verkade väldigt stabil. Stabil var även Dennis Vollenweider i inledningsmatchen - mot Gordon Liljegren och 4-6 för Dennis där, är verkligen inget att skämmas för. Skämmas behöver inte heller Ola Nilsson göra. Ola fick det stora nöjet att ersätta Per-Ola Svendsen i tungvikt och han stretade bra emot den gamle matträven, Tony Pettersson. Denne gick och lurpassade som ett rovdjur kring sitt tilltänkta byte och efter 3.34 var det hela över. Då hade Pettersson hunnit med 11-0 i poängväg. Skånetvåan BK Starke-BK Viking 11-25 Gordon Liljegren, V-Dennis Vollenweider, S poäng 6-4, Leif Nilsson, S wo, Christoffer Nilsson, V-Linus Smith, S fall 1.12, Michael Sorgonis, V-Alexander Jönsson, S fall 4.17, Fredrik Inaala, V-Jonas Hellström, S poäng, sudden, Robin Liljegren, V-Frank Jönsson, S poäng 6-0, Tasso Grammatikos, S wo, Kari Pylkonen, V-Hans Jönsson, S tekn överl 11-0, Tony Pettersson, V-Ola Nilsson, S tekn överl 11-0.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons