Annons

Starke besegrade seriefavoriten

BK Starke har inlett minst sagt – starkt! – i årets seriebrottning och efter den överraskande premiärvinsten i Eslöv tog man i går även poäng mot fjorårsmästarna från BK Ore i Vinslöv! 19–19 slutade den jämna matchen.
Sport • Publicerad 18 september 2009
Daniel Terkildsen banade vägen för Starkes poäng mot Ore och Daniel själv tog en meriterande fallseger mot Kristoffer Svensson.
Daniel Terkildsen banade vägen för Starkes poäng mot Ore och Daniel själv tog en meriterande fallseger mot Kristoffer Svensson.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Matchen i Söderslättshallen blev till en riktig rysare, där Starkes lätta halva banade vägen för poängen men där ändå Jonas Hellström i 78 kg-klassen blev till den verklige matchhjälten.

– Jonas har mött Rickard Blom tidigare och förlorat men samtidigt; Jonas kan slå i princip vem som helst i serien, menar Starkeordföranden Roger Andersson från speakerbåset och under slutet av Hellströms match.

Annons

Några sekunder senare var matchen över och Jonas vann med 3–1 – efter att ha förlorat första perioden och Jonas var otroligt glad efter segern. Han slog sig dock inte till ro utan gick direkt efter matchen och peppade kompisarna som hade matcher kvar. Fram till några underverk lyckades Jonas dock varken få Mattias Mårtensson eller Ola Nilsson men det räckte ändå. Kravet för att Starke skulle få behålla en poäng var nämligen att ingen av dessa båda tungviktare skulle förlora på fall och det uppfylldes!

Mattias Mårtensson, som brottats för Altona tidigare men som närmast kommer från Skurup, gjorde debut i Starektrikån och är inlånad från Skurup till november, när han fullt ut blir Starkes brottare. Mattias mötte svårbrottade och rutinerade Timmy Viderheim och måste vara nöjd med sin match – matchotränad som han dock är.

På den lätta halvan var det unge Daniel Terkildsen och rutinerade Keith Malmberg som just banade vägen för Starkepoängen och inte minst Daniel imponerade som fallsegrare i matchen mot Kristoffer Svensson. Det skiljer cirka fem kg till Orebrottarens fördel men Daniel tyckte inte skillnaden i vikt var besvärande.

– Nej, det var inte så farligt men jag känner mig bra tränad. Ibland tränar jag med både de små och med seniorerna och det känns bra med dubbla pass, analyserar Daniel efter bragdmatchen.

I division två premiärbrottades Hököpinge borta i Marsvinsholm och det blev förlust med 9–17. Martin Revesz, Anders Nilsson och Jonas Hahne tog vardera en poängseger, där Jonas gjorde comeback. Serien är minst sagt rumphuggen, sedan Limhamn/Altona och Lundaslätten dragit sig ur.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons