Annons

Starke bäst i tufft derby

Seriebrottningen i Skånetvåan avslutades i går med bland annat matchen BK Starke– Hököpinge BK i Söderslättshallen. Efter en riktigt tuff holmgång stod trelleborgarna som segrare med 20– 19.
Sport • Publicerad 30 november 2007
...för Ola Nilsson. Här underst men även han lyckades undvika en fallförlust och därmed slutligen 20– 19 till Starke.
...för Ola Nilsson. Här underst men även han lyckades undvika en fallförlust och därmed slutligen 20– 19 till Starke.Foto: 
Jonas Hellström vann på fall över Marcus Olsson efter endast 39 sekunder.
Jonas Hellström vann på fall över Marcus Olsson efter endast 39 sekunder.Foto: 
Alexander Jönsson har kommit starkt tillbaka efter några års bortavaro från brottningen. I går blev han utsedd till bäste Starkebrottare efter en övertygande seger mot Rikard Gardebeck. Bild: Sigge Hansson
Alexander Jönsson har kommit starkt tillbaka efter några års bortavaro från brottningen. I går blev han utsedd till bäste Starkebrottare efter en övertygande seger mot Rikard Gardebeck. Bild: Sigge HanssonFoto: 
Starkes Roger Andersson i röd trikå lyckades förhindra fall mot Ari Markolla och banade därmed vägen...
Starkes Roger Andersson i röd trikå lyckades förhindra fall mot Ari Markolla och banade därmed vägen...Foto: 

- Jag fick tyvärr inte tag i någon i lättaste klassen - annars hade vi vunnit, menar Kenneth Nordström efteråt.

Då hade han ändå fått i hop ett riktigt slagkraftigt lag i övrigt. Man hämtade sig dock aldrig riktigt från de 5- 0 till Starke som ju 55 kg-klassen innebar.

Annons

Visserligen kom man direkt i kapp via Anders Perssons fallseger över Robin Borglin i 60 kg och man vann även 66 och 70 kg-klassen. Först genom Jörgen Edvinstam som vann en stentuff match mot Tobias Olsson och sedan via Robert Åsmund som poängbesegrade Dennis Nilsson. Kvällens riktiga holmgång kom i 74 kg-klassen, där Dennis Vollenweider mötte Martin Revesz. Båda känner varandra utan och innan och det bidrar väl till att matcherna dem emellan sällan eller aldrig blir välbrottade. I går tog dock det osportsliga överhanden emellanåt och det gick till och med så långt att båda brottarna kallades fram till huvuddomaren för att få sig en "läxa". Dennis vann till sist ganska klart på teknisk överlägsenhet och det skulle komma mera.

I 78 kg vann nämligen Jonas Hellström på fall över Marcus Olsson - efter redan 39 sekunder och därmed 16- 11 till Starke. Nästan lika bra gick det i 84 kg, där Alexander Jönsson bollade friskt med Rikard Gardebeck. Alexander vann också på teknisk överlägsenhet och 20- 11 till Starke.

- Jag vet inte om det blir fotboll eller om jag ska satsa fullt ut på brottningen igen, menade Alexander för en tid sedan och när han slutat i TFF.

Även om man gärna ser honom i något fotbollssammanhang även fortsättningsvis, så är han på väg att hinna i kapp sig själv i brottningen. Snart nog med den härliga teknik och det tempo som när han var som mest lovande för några år sedan. Alexander utsågs också till Starkes bäste brottare i går. 20- 11 till Starke så långt och det innebar stor press på Hököpinges tunga garde. Inkallade Ari Markolla och Martin Johansen orkade inte riktigt ända fram. Såväl Roger Anderssons som Ola Nilsson lyckades nämligen båda "stå upp" matchen igenom. Förlust för båda på teknisk underlägsenhet men 8- 0 för Hököpinge i matcherna gav alltså segern till Starke. Med minsta möjliga marginal eller 20- 19.

- Det trodde jag aldrig vi skulle klara, avrundar en hellycklig Börje Persson som Starkeordförande. Skånetrean med Limhamn/Altona har ytterligare tre omgångar kvar, där avslutningen borta mot Trim sker först in på det nya året. I går brottades sammanslagningen borta mot Pan/Skurup och det blev förlust med 10- 19.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons