Annons

Starka TSS:are i USA

Från USA kommer både bra och dåliga nyheter för Trelleborgs Simsällskap. Anledningen är riktigt bra tider i helgen. "Christian Clausen kommer inte till SM och vi hade behövt honom för att ta medalj", säger Sven-Bertil Mattsson.
Sport • Publicerad 22 februari 2005

Nu är TSS chefstränare inte alls besviken. I stället gläds han över helgens framgångar signerade en trio TSS-simmare i USA.

Christian Clausen, Louisiana State University, visade riktigt bra form när han tävlade med sitt universitetslag.

Annons

Han noterade riktigt starka tider på 50, 100 och 200 yards bröstsim.

– Tiden på 200 motsvarar runt 2.10 och på 100 runt minuten, säger "Bebbe" Mattsson om översättningen till meterbassäng. Tränaren är något förvånad över Christians simning.

– Han kontaktade mig före tävlingarna och sa att han kört mycket frisim på träningarna och han var inte helt nöjd med det. Han hade problem med tekniken på bröstsimmet tyckte han, men med de här tiderna visar han att han inte är helt av banan, säger "Bebbe".

Det här innebär att Christian Clausen sannolikt deltar i NCAAfinalen, de amerikanska simmarnas absoluta höjdpunkt och som prestigemässigt rankas som ett VM. NCAA krockar med inne-SM i Göteborg och därmed får TSS ett avbräck.

Men de tider som Christian Clausen visat upp innebär också ett kliv närmare landslagets Martin Gustavsson om den duellen.

– Han närmar sig riktigt ordentligt och det ska bli spännande att se hur det går till sommaren, säger Bebbe. Ett annat glädjeämne i helgen var Jonas Tilly som med sitt Berkeley besegrade rivalen Stanford för första gången på 14 år.

Jonas bidrog med starka insatser på 4x50 fritt och 4x100 fritt och individuellt blev han femma på 100 yards.

– En tid på 43,43 vilket motsvarar runt 49 sekunder.

Jonas Tilly är därmed klar för NCAA-finalen.

Med sig får han klubbkamraten Emma Pålsson som sannolikt kommer med i Berkeleys lagkapplag.

Annons

På 100 fritt noterade hon en tid som motsvarar runt 57 sekunder i meterbassäng och det innebär sekunden bättre än hon presterat tidigare.

Martin Falkenby

Simning TRELLEBORG
Simning TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons