Annons

Starka finansiärer på väg att stötta TFF

Sponsorernas stöd till Trelleborgs FF når rekordnivå. Nu lockas även privata finansiärer till klubben. TFF jobbar stenhårt på en lösning som alla ska vinna på. "Ska det bli något så måste det bli i år", säger TFF:s ordförande.
Sport • Publicerad 12 juli 2005

TFF har i omgångar försökt få nytt kapital som är riktat till spelarinköp. Klubben har inte lyckats. I stället har finansmannen Rune Andersson, på eget initiativ, gått in med pengar även för det specifika ändamålet.

Nu kan TA-sporten avslöja att klubben är på väg att hitta flera finansiärer, finansiärer som investerar i spelare.

Annons

– Jag vill inte prata om riskkapital, det handlar om kapital utan risk, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.

– Vi får möjlighet att köpa spelare, men det handlar också om att pengar ska gå tillbaka. Vi behöver kapital, det är enda chansen för oss om vi ska få spelare av kaliber.

Är ni nära en lösning?

– Det är för tidigt att säga. Men jag personligen jobbar med detta.

Så det kommer inte ske någonting i år?

– Jojo, ska det bli något så måste det bli i år.

Vilka, förutom Rune Andersson, finns i den här stödtruppen?

– Jag kan inte gå ut med ytterligare detaljer. Om det här realiseras så handlar det inte om en aktör utan om flera.

För ett och ett halvt år sedan, när TFF tog steget tillbaka till allsvenskan, försökte TFF få in kapital via utomstående finansiärer. Det rann ut i sanden.

Vad är skillnaden jämfört med det försöket?

Annons

– Läget är annorlunda i dag. Vi visar att vi förädlar våra egna produkter, spelare som går hela vägen till olika landslag. Det har höjt marknadsvärdet på föreningen vilket inte minst märks när vi i dag pratar med våra sponsorer. Någonting har hänt det senaste året, berättar Abrahamsson.

– Det finns ett intresse för oss från aktörer som kan gå in i föreningen och då handlar det inte bara om aktörer från närområdet. Det är inte bra att stå och falla med en aktör (läs Rune Andersson), det har dykt upp några till.

Martin Falkenby

0410"545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons