Stark vändning av Palmstaden

Det började illa för Palmstaden i hemmaderbyt mot Gårdarike, från Vellinge. Men efterhand kom man ikapp och med mindre än två minuter kvar kunde Petra Simonovski ganska rättvist slå in 4– 3!
Sport • Publicerad 26 november 2006
Palmstaden skapade mängder av chanser framför duktiga Jenny Persson i Gårdarikes mål. Här är det Rebecca Mårtensson som attackerar. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto:

Gårdarike tog ledningen redan efter 6.20 genom Kristin Moser – efter assist av Annika Zaar. Innan första perioden var slut kom även 0– 2 och då var det Katarina Krantz som gjorde målet. Nu assisterade Annika Moser.

En tidig utvisning på Gårdarikes Emely Nilsson banade vägen för Palmstaden i andra perioden. Direkt efter spelövertaget reducerade Sabina Persson till 1– 2 på ett urtjusigt frislag, där Karin Eriksson passade.

Gårdarike och Annika Zaar kom dock igen genom att göra 1– 3 efter 10.48. Då assisterade Katarina Krantz.

Slutfasen på perioden gav Palmstaden vind i seglen inför avslutningen. Först gjorde Camilla Hansson 2– 3 efter pass från Louise Lendt. Då hade det gått 16.47 och med endast 46 sekunder kvar fram till pausen kom också 3– 3. Då genom Alexandra Malterius – som fick hjälp av Linda Svensson.

Hela sista halvan av matchen hade Palmstaden ett kraftigt spelövertag och emellanåt fullständigt bombarderade man duktiga Jenny Persson i Gårdarikes mål. I tredje perioden var man ytterst nära flera gånger under inledningen. Närmast kom Alexandra Malterius, när hon sköt stolpe-ut efter 5.49.

Det skulle dröja tills det återstod 2.21 innan målet kom. Då genom Petra Simonovski som sköt in bollen i det bortre krysset. Medeleine Ask passade till Petra dessförinnan.

Resultatet stod sig tiden ut och därmed alltså 4– 3 (0– 2, 3– 1, 1– 0) till Palmstaden.

– Vi var ju inte alls med under inledningen men sedan hade vi ju ett kraftigt spelövertag hela matchen. Vi skapade ju läge på läge men samtidigt kunde Gårdarike också mycket väl ha avgjort, analyserar Samy Kiiskinen i PIK-ledningen efteråt.

Närmast väntar Skurup borta för Palmstaden.