Annons

Stark medvind i TFF-lägret efter segern mot Bois "Helt underbart med sex killar från Söderslätt i laget!"

Sport • Publicerad 3 juni 2006

– Det är helt fantastiskt och det är bara att njuta av framgångarna. Vi vet alla hur snabbt det kan förändras och för varje sekund kommer vi också närmare en förlust. Så är det bara, menar Lasse Larsson från TFF-kansliet.

Lasse är inte bara nöjd med segern utan kanske ännu mera över manskapet som ordnade derbysegern i Landskrona:

Annons

– Ja, vi spelade faktiskt med sex killar från Söderslätt och det är bara helt underbart! Det visar också att vi är på helt rätt väg.

Vi hjälps åt att räkna in de lokala stoltheterna och vi kommeer fram till följande sextett:

Yousef Fakhro, Dennis Melander, Jens Sloth, Patrick Nilsson, Toni Bahtiri och Emil Mårtensson.

Mattias Thylander var ju avstängd mot Bois men med rötterna i Höllviken platsar ju även han som Söderslättsbo. "Smygepågen" Jens Sloth fick äntligen spela igen efter en massa strul med skador och väl tillbaka var han en av de viktigaste i laget:

– Det är väl därför man sysslar med fotboll på den här nivån – man vet att man ibland får vara med och vinna matcher som den i Landsrkona, säger Jens.

Jens ligger lågt med den egna insatsen, även om allas betyg efteråt var höga på honom och istället lyfter han fram en hel lagdel:

– Försvarsspelet är ju helt otroligt! Det är faktiskt internationell prägel på det, där vi låter motståndarna äga boll men där vi enkelt avvärjer, när det väl behövs.

Beträffande matchoträningen och eventuell konditionsbrist, säger Jens så här:

– När jag kände mig trött för första gången i matchen trodde jag att klockan bara gått så där 65 minuter. Därför blev jag glatt överraskad när jag tittade och såg att det gått 82 minuter.

Oavsett uppradade segrar och ett ynka mål insläppt är alla införstådda med att Degerfors redan på måndag kan bli alltför svårt. Upplägget inför den matchen ser ut så här: – Vi tränar här på Vångavallen klockan 13.30 på söndag och vi åker härifrån vid halvfyratiden, förklarar lagledaren, Krister Törnqvist och han fortsätter så här:

Annons

– Vi övernattar i Askeersund och har sedan bara cirka en timme och en kvart kvar att åka på måndag.

Matchen – som alltså spelas måndag kväll – på klassiska Stora Valla börjar klcokan 19.

Sigge Hansson

0410– 545 24

Att komma till Vångavallens C-plan dagen efter en TFF-seger är helt annat än att komma efter en förlust och det är väl inget konstigt med det. Men eft
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons