Annons

Stark avslutning av Peter Hanson

Efter ett makalöst slag på 17:e hålet under sista rundan avslutade Peter Hanson med 68 slag och därmed klättrade han från 39:e plats till en delad trettondeplats på engelska Wentworth Club i Surrey.
Sport • Publicerad 24 maj 2010

BMW PGA Championship är en oerhört penningstinn tävling och segraren, hemmaspelaren Simon Khan, kunde lyfta en segercheck på hela 750 000 Euro! Med bland de riktigt stora pengarna fanns pånyttfödde Fredrik Andersson Hed – som vann en Europatourtävling i Italien för fjorton dagar sedan och Fredrik slutade som delad tvåa – med engelsmannen Luke Donald.

För ”besväret” kunde Fredrik inkassera 384 000 Euro eller närmare fyra miljoner kronor.

Annons

Att pengarna är ovanligt ”stora” bekräftar det faktum att dansken Sören Hansen – som delad 41:a – kunde inkassera omräknat 250 000 svenska kronor. Peter Hanson delade trettondeplatsen med thailändaren Jaidee, sydkoreanen Noh samt Robert Karlsson och kvartetten fick dela på 270 900 Euro.

Peter Hanson avslutade mästerligt och ordnade två birdies och en eagle på de sista sex hålen. Eaglen kom på 17:e hålet – ett 558 meter långt par fem-hål och med par på sista hålet avrundade Peter alltså med 68 slag och 284 slag sammanlagt.

Robert Karlsson gick runt på fantastiska 62 slag på tredje rundan och det gav en reaktion sista dagen och Robert hankade sig runt på 77 slag eller sex över par.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons