Annons

"Stalle" förstärker IFK

IFK Trelleborg fortsätter förstärka. Den här gången på ledarsidan i och med att Staffan Ekberg blir sportchef för ungdomssektionen. "Handbollen har tappat de senaste åren och jag vill att vi ska ta tillbaka en del av det tappet."
Sport • Publicerad 12 januari 2006
Staffan Ekberg är tillbaka i IFK. Den här gången som sportchef i ungdomssektionen. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
Staffan Ekberg är tillbaka i IFK. Den här gången som sportchef i ungdomssektionen. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

IFK är på väg att bli en storklubb. För att undvika växtvärk tas nu hjälp av en gammal IFK-profil.

Staffan "Stalle" Ekberg blir sportchef för ungdomssektionen.

Annons

– Alla arbetsuppgifter är inte satta på pränt och om sportchef är rätt titel får väl tiden utvisa. Man kan kalla det för utbildningsansvarig om man vill.

Tanken är att han ska bli en länk mellan ungdomssektionen och seniorverksamheten.

– Det handlar om att lägga upp en gemensam strategi för verksamheten. Jag avlastar Lars Mårtensson (ordförande i ungdomssektionen). Målet är att vi får välutbildade spelare och ledare i klubben

Stalle har en bakgrund som spelare och tränare i klubben. Han tvekade inte när erbjudandet kom.

– Jag får ju ställa upp och hjälpa till. Handbollen har gett mig så mycket. IFK är den klubb förutom Dalhem som ligger mig varmast om hjärtat.

– Jag hoppade av jobbet som sportchef i IFK Malmö för att jag hade för mycket att göra. Det här är inte lika krävande, jag ska ju inte ordna en massa nyförvärv och så.

Du ska inte ordna nyförvärv till ungdomslagen då?

– Nej. Det handlar mer om att vi ska ha ett bra koncept, ett koncept som kan locka spelare från andra klubbar och det tackar vi inte nej till.

– Jag vill utveckla handbollen. Den har fått stryk de senaste tio åren, se bara på division två som håller låg nivå, ja även division ett. Någonstans har handbollen tappat och jag hoppas vi kan ta tillbaka lite grand.

Hur ser du på handbollens framtid i Trelleborg?

Annons

– Jag tror vi kan bli lika bra som Lund och Ystad. Jag tror mycket väl vi kan få två lag i elitserien med sådana vildingar som Lars Åberg och Eje Wilör i stan. De sporrar föreningarna till rena underverken.

Finns det ekonomiska förutsättningar för två elitserieföreningar i Trelleborg?

– Ja! Handbollen är inte så himla dyr egentligen. Sina egna utvecklingsspelare ska man själv försörja och då behöver man inte investera så mycket i nyförvärv. Det är ohållbart att investera i färdiga spelare.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons