Stabil Ymorseger över Skanör/Falsterbo

Premiären hade knappt hunnit börja på Ymorvallen, innan reslige Patrik Green nickade in 1-0 bakom Skanörmålvakten efter en hörna och det roliga för hemmalaget fotsatte fyra minuter längre fram.
Sport • Publicerad 18 april 2005
Ymor gjorde tre mål efter fasta situationer och här nickar nyförvärvet, från Svedala, Andreas Möller, in 2-0.Foto:

DIVISION FYRA

Även då kom målet efter en fast situation och då var det Andreas Möller som gjorde 2-0 efter en frispark. Andreas är ny från Svedala och Paul Hansson kommer ny från Charlo och även Paul kom med i målprotokollet. Dessutom dubbelt upp, där 3-0 kom efter en ny frispark efter 17 minuters spel och där Pauls mål till 4-0 kom efter en genomspringning.

Då återstod cirka 25 minuter och matchen var, så klart, punkterad och därför var det extra onödigt, när "snälle" Apostolos Papias drog på sig en utvisning minuterna efteråt. En slarvig spark träffade närmaste motståndare och eftersom utvisningen kom utan gul förvarning får Apostolos bereda sig på några matchers avstängning.

- Jag är i stort nöjd med spelet och vinden ställde till mycket besvär för spelarna, menar Ymortränaren, Sven-Gunnar Moberg, direkt efter matchen.

Sven-Gunnar var inte enbart nöjd med segern och anledningen var dels utvisningen ovan men också Mattias Simonssons muskelbristning i ena låret. Det innebär att en redan tunn trupp tunnas ut ytterligare inför nästa match - som sker i Vellinge på fredag. Dessutom väl något av en prestigematch för just Sven-Gunnar, eller...?

Även om segern var målmässigt klar, kände inte Skanörtränaren, Pathrik Nilsson, att man var överkörda av hemmalaget:

- Nej, vi åker ju på tre onödiga mål efter fasta situationer och då har vi ändå haft detta uppe som sista punkt innan vi springer ut för match.

Vinden ställde, som sagt, till det ordentligt för spelarna och med vinden i ryggen i andra halvlek höll också Skanörs unga lag jämna steg med Ymor och med lite tur hade man också fått in minst ett reduceringsmål. Den som oftast dock satte stopp var nye Ymormålvakten, Johan Jönsson. Också han från Svedala och där har Ymor verkligen gjort ett klipp. Johan var bäste man på planen!

Stavsten-Vellinge 1-0

Stavsten har haft en knagglig försäsong medan det mesta gått som på räls för Vellinge och inte minst därför överraskar kanske segern många. Till saken hör dock att Stavsten vann ganska rättvist, där målet gjordes av Mattias Olsson i den 26: e minuten. Målet föregicks av ett skott av Anders Nilsson och där Vellinges duktige målvakt, Jonas Björkqvist, tvingades släppa retur.

Vellinge hade inte mycket framåt i den första halvleken och hemmalaget spelade då också fyndigt och brett, där just bredden öppnade upp Vellingeförsvaret. Spelande tränaren och pådrivaren, Jimmi Olsson, tvingades utgå efter en sträckning i ena låret efter cirka halvtimmen men inte ens det hjälpte Vellinge att få fart på spelet.

Planen på Vannhög är knappt värd namnet för tillfället och detta bidrog till att spelkvaliteten höll en ganska låg nivå. Sammantaget var dock Stavsten både bäst och skapade flest chanser. Med knappt fem minuter kvar fick Stavstens Henrik Persson lämna planen efter sitt andra gula kort men spelövertaget gav heller inte Vellinge några direkta målchanser.