Annons

Stabil trojka bakom laget

Minnesbergs IF imponerar på de flesta när det gäller engagemang i och kring en småklubb. Hemma i klubbstugan har man Hans Magnusson att luta sig emot ännu men även närmast laget har man fått stabilitet de senaste åren.
Sport • Publicerad 1 april 2005
Trojkan kring Minnesbergs IF, från vänster: Björn Eriksson, huvudtränare, Torbjörn Magnusson, assisterande tränare och spelare samt Bo-Göran Nilsson, lagledare. Bild:Sigge Hansson
Trojkan kring Minnesbergs IF, från vänster: Björn Eriksson, huvudtränare, Torbjörn Magnusson, assisterande tränare och spelare samt Bo-Göran Nilsson, lagledare. Bild:Sigge HanssonFoto: 

Minnesbergs IF är unik som småklubb – bara på Söderslätt som "utslängd" mitt på vischan och långt från ett vettigt upptagningsområde, när det gäller fotbollssugna ungdomar. En och annan finns väl kanske ändå att tillgå i stugorna i gamla bykärnan men mer än någon enstaka kan det garanterat inte handla om.

Vinterträningen är förlagd till konstgräset i Anderslöv, så där kan man inte klaga och det gäller även egna anläggningen hemmavid.

Annons

– Vi tränar gärna här några veckor till, så att vår egen plan får vila tillräckligt och bli riktigt fin senare, säger Ki Nilsson inför onsdagens träningspass.

För tredje året i rad har ingen lämnat föreningen och det är ju fantastiskt i sig och till detta ska läggas fyra spelklara nyförvärv och två som har fått muntligt löfte att bli spelklara.

– Det ser allmänt bra ut, om man tittar på kvaliteten bland spelare men vi har ändå problem och de består i att många inte kan träna varje gång på grund av jobb och annat och det är synd. Har vi rätt lag är vi nämligen helt klart med i toppen, analyserar Björn Eriksson.

Björn hoppas och tror att resonemanget håller och att spelarna försöker ställa upp så gott det går och ännu mera kanske, när gräset blir grönare! Så här tror han när det gäller topplag i serien:

– Jag tror att seriesegraren finns bland följande lag: Klågerup, Kvarnby, Västra Ingelstad, Bunkeflo IF och Anderslöv men att vi alltså också hoppas finnas med när det närmar sig slutet. Vi ska definitivt bli bättre än i fjor och då kom vi fyra.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

Minnesbergs IF a

Serie:Division 6 Sydvästra B

Annons

Tränare:Björn Eriksson

Lagledare:Bo-Göran Nilsson

Nya spelare:Christian Borbos, Hässleholms IF, Tom Åkesson, Staffanstorp, Roland Bang, Nydala och Rasmus Rydberg, Svedala. Roger Brandt, Lilla Torg och Johan Berglund, Kirseberg förväntas bli spelklara till seriestarten.

Spelare som lämnat:Ingen.

FOTBOLL ANDERSLÖV
FOTBOLL ANDERSLÖV
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons